Het was een illustere entree van zowel Johan Vlemmix als Patricia Paay bij de rechtbank in Den Bosch, vrijdag jongstleden. Waar de pretmiljonair aankwam met een pop van zichzelf in een rolstoel, strompelde Patricia naar binnen. 

Dat had niets te maken met haar leeftijd; de glamourdiva (69) heeft een nieuwe heup, waarvoor ze in een privékliniek in Breda onder het mes ging. ‘Het valt niet mee,’ vertrouwde Patricia aan Story toe. ‘Ik loop nog steeds mank en kan alleen platte schoenen dragen.’ Johan was door Patricia voor de rechter gesleept vanwege de sekspop die hij vorig jaar van haar op de markt wilde brengen. De zangeres was woedend en eiste een schadevergoeding van 30.000 euro. Volgens haar advocaat Murat Alaca was zijn cliënte ‘in haar eer en goede naam aangetast’. Een bewering die in de rechtszaal door Johan en zijn advocaat Peter van de Laar werd betwist. 

Article continues after the ad

Liefdesweekend

Om te bemiddelen in het conflict tussen Johan en Patricia stelde de rechter voor om gezamenlijk om de tafel te gaan en tot een schikking te komen. ‘Ik heb Patricia een bedrag van vijfhonderd euro geboden,’ vertelde Johan nadien aan Story. ‘Dat kon ze dan gebruiken voor een romantisch liefdesweekend met haar man Robbert in Parijs. Daarnaast wilde ik haar een pop van mij cadeau doen. Helaas ging Patricia daar niet mee akkoord.’ Waar Patricia noodgedwongen met Johan in gesprek moest, weigerde haar man Robbert een woord met Johan te wisselen. Toen Story aan Robbert vroeg waarom hij Johan zelfs de hand niet wilde schudden, zei hij: ‘Ik vind Johan een ontzettende lul, dat mag je best weten.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 49 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders