Patricia Paay heeft haar seksfilmpje zelf via Whatsapp verspreid aan meerdere mensen. Dat beweren de advocaten van de man die de video op social media zette en GeenStijl, die in februari vorig jaar een link plaatste naar deze tweet, tegen de civiele rechter op de rechtbank in Amsterdam.

Schadevergoeding

Bovendien zou de zangeres en tv-persoonlijkheid zelf enkele media op de hoogte hebben gebracht van het bestaan van het filmpje. De raadslieden kunnen zich dan ook niet vinden in de schadevergoeding van 4,5 ton die Paay claimt voor het verspreiden van de video, waarin is te zien dat ze plasseks heeft met een man.

Vernietigd

Volgens haar advocaat heeft ze 250.000 euro aan immateriële schade geleden en 200.000 aan materiële schade, onder meer door misgelopen inkomsten. De raadslieden van de tegenpartij zeggen echter dat het filmpje haar juist nieuw werk heeft opgeleverd. Aanvankelijk meende Paay dat het beeldmateriaal er niet kon zijn. "Het filmpje is van een aantal jaar geleden en er was afgesproken dat het tussen de betrokkenen zou blijven en vernietigd zou worden. Ze kon zich dus niet voorstellen dat het er nog was'', zei haar advocaat.

Psychische problemen

Volgens de advocaat heeft de zangeres nog steeds psychische problemen naar aanleiding van de publicatie. ''Vooral als er publiek bij is. Ze heeft ook zeer tegen deze dag opgezien.'' De advocaat benadrukt verder dat seks niet het handelsmerk is van Paay. ''Negentig procent van haar werk heeft niks met seks en erotiek te maken.''

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)