Ook al is het alweer vijf jaar geleden dat er twee seksvideo's van Patricia Paay uitlekten, het doet de diva af en toe nog steeds pijn. In de nieuwste LINDA. blikt ze terug op de gebeurtenis die haar leven en haar persoonlijkheid voorgoed veranderden.

Zo vertelt Paay onder andere dat haar 'vertrouwen is geschaad' en ze nu met de consequenties van het uitlekken van de video's moet leven.

Onzeker

Waar Patricia vooral achter is gekomen, is dat de gebeurtenis haar volledig heeft veranderd als persoon en nu een stuk onzekerder is. 'Ik was een bruisende persoonlijkheid. Nu denk ik in gezelschap al gauw: laat ik maar niks zeggen.' Maar dat is niet het enige. Ook het feit dat veel collega's waarmee Paay 'een hechte band had', niets van zich lieten horen in die moeilijke periode, doet de zangeres erg veel pijn.

Steun

Toch waren er gelukkig ook een aantal vrienden, maar ook onbekenden, die Patricia volledig steunden. 'Gordon. Hij steunde me, hield in de gaten hoe het met me ging. Ook Linda de Mol stuurde een prachtige brief, die ik vaak herlezen heb. Ik kreeg bloemen en kaarten van mensen die ik niet eens ken en het deed me veel toen de oud-burgemeester op de stoep stond. Van haar kreeg ik, naast lieve woorden, een mooie broche', vertelt ze.

Article continues after the ad

Daders

Het is nooit duidelijk geworden hoe de daders überhaupt aan de twee video's kwamen, maar Patricia vindt het vooral erg dat mensen 'zo moedwillig' haar pijn hebben willen doen. 'Ik wist niet dat mensen zo slecht konden zijn', zegt de diva. De twee daders zijn uiteindelijk met voorwaardelijke straffen er vanaf gekomen. Daarnaast moesten de twee Patricia ook nog eens een schadevergoeding van 30.000 euro betalen.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.