Patricia Paay ontkent dat ze geld schuldig is aan het bedrijf Osuro, dat van haar in totaal 93.000 euro eist. Paay meent dat ze het slachtoffer is van een ruzie tussen de voormalige directeur van het familiebedrijf en zijn zoon die hem opvolgde, zei ze donderdag in een rechtszaak over de claim bij de rechtbank in Breda.

De voormalig zangeres en tv-persoonlijkheid ontving vanaf 2015 verschillende bedragen van Osuro, het bedrijf dat is opgericht door haar goede vriend Rob Rijsbergen. De nieuwe leiding van Osuro meent dat het geld is geleend en moet worden terugbetaald. Volgens hem heeft Paay in totaal 93.000 euro van Osuro ontvangen. Het bedrijf financierde bijvoorbeeld haar rechtszaak tegen GeenStijl, dat een berucht plasseksfilmpje publiceerde met haar in de hoofdrol. Bovendien liet zij zich betalen om als BN’er aan de zijde van haar vriend te verschijnen op glamourfeestjes. Ook betaalde Rijsbergen een nieuwe auto voor Paay.

Article continues after the ad

Goed bevriend

Paay zegt dat ze het geld heeft gekregen of ervoor heeft gewerkt. Patricia zelf ziet het allemaal dus iets anders. 'Ze vinden gewoon dat ik dat geld terug moet betalen, maar die man heeft het mij geschonken', vertelt ze. 'Ik heb hem ook speciaal meegenomen zodat je ziet dat ik nog steeds heel erg bevriend ben en dat je ziet dat jij achter mij staat.' 

Rechtszaken zat

Toch is Patricia nu alle commotie en de rechtszaken meer dan beu. 'Het is wel een beetje stinkend vervelend aan het worden nu, ja. Ik heb nou weer zin in leuke dingen, maar je moet hierheen', vertelt ze. Als laatste wil ze nog kwijt dat ze niks te bewijzen heeft in deze zaak.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: ANP, Boulevard | Beeld: Peter Smulders