Patricia Paay ontkent dat ze geld schuldig is aan het bedrijf Osuro, dat van haar in totaal 93.000 euro eist. Paay meent dat ze het slachtoffer is van een ruzie tussen de voormalige directeur van het familiebedrijf en zijn zoon die hem opvolgde, zei ze donderdag in een rechtszaak over de claim bij de rechtbank in Breda.

De voormalig zangeres en tv-persoonlijkheid ontving vanaf 2015 verschillende bedragen van Osuro, het bedrijf dat is opgericht door haar goede vriend Rob Rijsbergen. Nadat hij in 2017 aan de kant was gezet, ontdekte zijn zoon voor in totaal 1,75 miljoen euro aan dubieuze betalingen in de bedrijfsadministratie.

Article continues after the ad

Rechtszaak

Volgens hem heeft Paay in totaal 93.000 euro van Osuro ontvangen. Het bedrijf financierde bijvoorbeeld haar rechtszaak tegen GeenStijl, dat een berucht plasseksfilmpje publiceerde met haar in de hoofdrol. Bovendien liet zij zich betalen om als BN’er aan de zijde van haar vriend te verschijnen op glamourfeestjes. Ook betaalde Rijsbergen een nieuwe auto voor Paay.

Terugbetaald

De nieuwe leiding van Osuro meent dat het geld is geleend en moet worden terugbetaald. Paay zegt dat ze het geld heeft gekregen of ervoor heeft gewerkt. 'We zijn vrienden en helpen elkaar’, zei Paay over haar band met Rijsbergen senior. 'Ik heb het gevoel dat ik een ordinaire familieruzie over geld ben beland. Wat heb ik ermee te maken?’, vroeg ze zich af.

Schikking

Op verzoek van de rechtbank proberen beide partijen de komende twee weken tot een schikking te komen. Als dat niet lukt, doet de rechter alsnog uitspraak.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron & beeld: ANP