Patricia Paay ligt weer in de clinch met haar ex-zakenpartner, Maarten Oostvogel. De diva eist geld van winkelketen Op=Op Voordeelshop, omdat er panty's en ondergoed met de naam La Paay verkocht wordt. 

Schadevergoeding

De advocaat, Johan F. Langelaar, van Patricia stelt dat het portretrecht van zijn cliënte wordt geschonden. Hij bevestigt tegenover Quote dat Patricia een schadevergoeding eist van 3.500 euro. Volgens de advocaat hebben zij de winkelketen verzocht om de promotie van de pantylijn La Paay Glam Collection te stoppen, of voor het gebruik van de foto's van La Paay te betalen. De producten worden echter nog aangeboden op de webshop. Oostvogel is verbijsterd door de schadevergoeding die Patricia eist: "Dit is hondsbrutaal. Mevrouw is keurig betaald voor haar werkzaamheden. Let wel: door haar toedoen is de collectie gestopt, niet door ons."

Pantylijn La Paay

Patricia verbond haar naam aan de pantylijn La Paay van textielondernemer Maarten Oostvogel. De samenwerking verliep alles behalve rooskleurig. Na een ruzie liep de samenwerking zelfs stuk. Zij zegt nog veel geld van hem tegoed te hebben, maar de rechtbank liet weten de vordering van de diva tot betaling van 108.000 euro 'niet toewijsbaar' te vinden.

Article continues after the ad

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders