Patricia Paay (71) heeft van zich laten horen na de uitspraak van de rechter. Beide straffen zijn namelijk lager uitgevallen dan het OM twee weken geleden had geëist.

'Ik heb kennis genomen van de uitspraak en ben toch licht teleurgesteld', laat Patricia dan ook weten aan Shownieuws. 'Als BN'er zijnde zouden zij toch moeten weten dat je van dit soort dingen nog veel meer last hebt dan bijvoorbeeld iemand die niet in de belangstelling staat.  Het gaat hier om volwassen mannen die willens en wetens dit gedaan hebben en totaal niet nagedacht hebben over wat dit kan aanrichten in iemands persoonlijke leven en carrière.'

Aangifte

Toch is ze wel blij dat er nu een uitspraak is geweest en dat het OM het serieus heeft genomen. 'Daar ben ik zeer dankbaar voor. Laat hiermee een voorbeeld gesteld worden voor de toekomst.', sluit Paay af. 'Dat dit nooit meer geaccepteerd mag worden. Voor mensen die dit ook ooit mee moeten maken adviseer ik dringend,  ga naar de politie en doe aangifte. Niemand heeft het recht je privéleven op deze wijze te schaden.'

Celstraf

Michel V. (42) kreeg van de rechtbank een voorwaardelijke celstraf van een maand. Medeverdachte Ernst van der S. (47) werd veroordeeld tot een voorwaardelijke taakstraf van 50 uur. De straffen zijn lager dan het OM twee weken geleden had geëist. In 2017 lekte het beruchte plasseksfilmpje uit via sociale media. Paay sleepte vervolgens de website GeenStijl en de twee mannen voor de rechter en won de zaak. In juli 2018 bepaalde de rechtbank in Amsterdam al dat ze Paay een schadevergoeding van 30.000 euro moesten betalen.

Article continues after the ad

GeenStijl

Naast die civiele procedure besloot het OM de beide verdachten en GeenStijl te vervolgen in een strafrechtelijke procedure. GeenStijl, die een artikel plaatste met een link naar een Twitter-bericht van V., ging akkoord met een transactie van 3000 euro. De beide mannen gingen niet akkoord met een schikkingsvoorstel van het OM en lieten het op een rechtszaak aankomen.

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.