Patricia Paay gaat de strijd aan met de negatieve berichtgeving op het internet. Een maand geleden verscheen een seksvideo van haar online. 

Lopend vuurtje 

Nadat de website GeenStijl de seksvideo van Patrica online zette, ging het los. Haar reputatie kreeg een behoorlijke knauw. Patricia laat het er dan niet bij zitten en krijgt nu hulp van een reputatiebureau: "Door middel van juridische verzoeken kunnen wij bepaalde resultaten van internet verwijderen. En daarnaast zorgen we ervoor dat positieve resultaten stijgen zodat een persoon of een bedrijf een positieve online reputatie krijgt", vertelt bedrijfsjurist Eline Streefkerk in RTL Boulevard. 

Article continues after the ad

Vakantie

"Patricia is heel dankbaar. We hebben een afspraak gehad waarin we alles hebben besproken en ze is heel blij dat we dit doen", vertelt Eline. Patrica is nu een weekje op vakantie naar een zonnig land om bij te komen van alle hectiek. Dit vertelt Peter R. de Vries in RTL Boulevard.  

Google

In RTL Boulevard werd het manipuleren van de invloeden van zoekresultaten op Google ook besproken. "De eerste tien zoekresultaten zijn heel belangrijk, dat je juist die eerste pagina weet te beïnvloeden. Zoals ze dat dus met de negatieve verhalen van Patrica Paay doen. Als mensen dan zoeken, zien ze alleen maar positieve inhoud. Ze proberen dus positieve berichten omhoog te krijgen in de lijst", vertelt Peter R. de Vries in RTL Boulevard

Beeld: Peter Smulders. Bron: RTL Boulevard