Patricia Paay mag in totaal 83.000 euro houden die ze van het bedrijf Osuro heeft gekregen. Volgens de rechtbank in Breda heeft het bedrijf onvoldoende aangetoond dat het geld niet als gift aan Paay was bedoeld. De showbizz-diva laat weten erg opgelucht te zijn na deze uitspraak.

Aan RTL Boulevard vertelt Paay: 'Ik ben zo blij en opgelucht. Ik heb er nog kippenvel van.' Een enorme last valt nu ook van haar schouders, want Paay kreeg slapeloze nachten door deze rechtszaak. 'Dan werd ik wakker en had ik van die nerveuze vlinders in mijn buik. Zeker als je weet dat je niks fout hebt gedaan, dat het allemaal netjes is gegaan.'

Lening

Osuro gaf in de periode dat het bedrijf werd geleid door een vriend van Paay bedragen waarmee ze een auto aanschafte en waarmee rekeningen zijn betaald. Ook stuurde de zangeres facturen door die Osuro dan betaalde. Osuro krijgt nog wel de kans om aan te tonen dat een bedrag van 10.000 euro dat Paay ontving een lening was en niet een gift. Volgens Osuro leende het bedrijf Paay in 2015 10.000 euro en zou dat blijken uit de omschrijving bij de overboeking. Paay ontkent dat het een lening betrof en stelt dat de toenmalige bestuurder van het bedrijf en vriend van de tv-persoonlijkheid haar financieel hielp.

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Boulevard | Beeld: Peter Smulders