De elfde editie van The Passion wordt gehouden in Roermond. De Limburgse stad zou in 2020 ook al het decor zijn voor het spektakel, maar dat ging niet door vanwege de coronacrisis. Het is voor het eerst dat The Passion ‘onder de rivieren’ wordt gehouden, zo heeft KRO-NCRV vrijdag bekendgemaakt.

De omroep nam het spektakel dit jaar over van de EO. De muzikale paasvertelling vindt plaats op 1 april, Witte Donderdag, op het Munsterplein in het centrum van Roermond. De uitzending is live te volgen bij KRO-NCRV op NPO 1.

'Hoe The Passion in Roermond er exact uit gaat zien weten we nog niet', aldus wethouder Angely Waajen van Roermond. 'Maar dit zou weleens de meest indrukwekkende editie ooit kunnen gaan worden in een tijd waar zoveel behoefte is aan een verhaal van hoop en perspectief.'

Nieuw jasje

Directievoorzitter Peter Kuipers van KRO-NCRV denkt dat de kijkers juist in deze coronatijden behoefte hebben aan het lijdensverhaal in een nieuw jasje. 'The Passion is een verhaal van hoop, en juist in deze verwarrende tijden zal het hoop geven aan de inwoners van Roermond en aan alle kijkers en luisteraars op tv en radio.'

Article continues after the ad

In voorgaande jaren was The Passion te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. In april van dit jaar werd de paasvertelling door de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller en trok het live-programma op NPO1 2,9 miljoen kijkers.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.