Politicus Wybren van Haga ziet het als zijn missie om ons land vooruit te helpen. Maar hij heeft op pijnlijke wijze ervaren welke offers hij daarvoor moet brengen. In Story vertelt Van Haga over de keiharde opstelling van zijn politieke collega’s tijdens de ziekte van zijn echtgenote.

Wie de naam Wybren van Haga (53) hoort, denkt al snel aan de rel die ervoor zorgde dat hij werd weggestuurd bij de VVD. Het gerommel begon in 2017 toen werd gesteld dat hij regels had overtreden bij het beheren van zijn vastgoedportefeuille in Amsterdam. Een integriteitsonderzoek pleitte hem vrij, wel eiste de VVD dat hij een keuze zou maken tussen zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer en zijn onder-nemerschap. Wybren koos voor de politiek.

Keihard

Zijn politieke frustraties staan echter in geen enkele verhouding tot de problemen waarmee Wybren op het persoonlijke vlak te maken kreeg. Zijn vrouw Nicolette is ernstig ziek geweest en moest een loodzware operatie ondergaan. Wybren meldde zijn toenmalige partij de VVD dat hij een dag niet naar Den Haag kon komen omdat hij zijn vrouw aan haar ziekbed wilde steunen. Het ging om een stemming waar hij niet per se bij hoefde te zijn. De partij eiste echter zijn aanwezigheid. ‘Dat is inderdaad gebeurd,’ zegt Wybren. ‘Mijn vrouw had mantelcellymfoom (een vorm van lymfklierkanker – red.) en ze moest een stamceltransplantatie ondergaan. Dat was echt een enorme rottijd. Inmiddels gaat het goed met mijn vrouw, maar toen heb ik wel gemerkt hoe keihard de politiek kan zijn.’ 

Beeld: Peter Smulders

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story. Editie 27 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.