Een dag na een risicovolle operatie, sloeg de paniek weer toe bij Bibian Mentel. De snowboardster ontwaakte uit de narcose en had geen gevoel meer in haar benen.

Bibian werd woensdag geopereerd aan een tumor in haar rug. Een operatie die niet zonder risico's is. Helaas bleek er inderdaad iets mis te zijn nadat de snowboardster ontwaakte: ze had geen gevoel meer in haar benen. Onderzoeken wijzen niks uit. 'Het goede nieuws is dus nu dat er geen permanente schade zichtbaar is, minder goede nieuws is dat we niet weten wat er dan aan de hand is,' laat haar man Edwin Spee weten. De specialisten staan voor een raadsel. 

Article continues after the ad

Hoop

Ondanks het raadsel, is er wel hoop. 'Haar linkerbeen heeft wel weer wat gevoel en ze kan ondertussen zelfstandig, met veel moeite, haar knie optrekken. Haar rechterbeen gaat minder goed. In dit been is wel een hele kleine vooruitgang zichtbaar, maar hier kan ze tot nu toe nagenoeg nog niets mee.' De neurologen hebben er vertrouwen in dat de zenuwen zich zullen herstellen en de functies in haar benen weer terug zullen komen. 'Dit kan weken zo niet maanden duren, maar we hebben dus goede hoop dat ze uiteindelijk weer kan lopen.' Volgens Edwin heeft Bibian hier een grote klap van gehad, maar gaat het weer beter. 'En als iemand dit kan dan is het Bibian wel!'

Ziekte

In 1999 werd er voor het eerst kanker ontdekt bij de snowboardkampioen. Door botkanker moest haar onderbeen geamputeerd worden. In 2016 werd er voor de achtste keer kanker bij haar aangetroffen. Bibian werd opgegeven, maar een nieuwe vorm van bestralen sloeg aan. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders