Nadat ze hun chateau in Frankrijk verlieten, streek de familie Meiland neer in Nederland. Maar nu worden er tóch weer plannen gesmeed voor een buitenlands avontuur. Al is het de vraag of Martien daar ook voor te porren is: nu hij de zestig nadert, wil hij het rustiger aan gaan doen, nét terwijl zijn gezin het financiële heft in eigen handen neemt!

Zoals Story vorige week berichtte, is de woonboerderij in het Gelderse Hengelo van de familie Meiland zo goed als verkocht. Martien en zijn gezin denken nu aan een terugkeer naar Noordwijk, de toeristische kustplaats in hun geliefde bollenstreek waar ze jarenlang hebben gewoond. 

Article continues after the ad

Rolverdeling

Niet alleen qua huisvesting zullen de Meilandjes de komende periode keuzes gaan maken, maar ook op zakelijk gebied. De hele rolverdeling binnen het gezin zal naar verluidt veranderen. Zo heeft Erica met medewerking van Martien een eigen bedrijf opgericht, Renkeland BV. Met dit bedrijf heeft ze grootse plannen, en lijkt het razend populaire tv-gezin zich te willen ontworstelen aan de huidige financiële houdgreep van de tv-bazen. ‘Erica wil zelf televisieprogramma’s en reality-tv gaan produceren,’ vertelt huisvriend en reisondernemer Tim Arends aan Story. ‘Op die manier verdient de familie meer aan hun realityserie dan nu het geval is. Er zit een heel team van Talpa en SBS achter Chateau Meiland. Daaraan dragen ze een heleboel commissie af. De familie zit vol ideeën voor nieuwe programma’s.’ Volgens Tim willen de Meilandjes het heft steeds meer in eigen handen nemen. En Martien wenst voortaan zijn eigen agenda te beheren. ‘Martien heeft al te kennen gegeven dat hij deze zomer zestig wordt en het wat rustiger aan wil doen.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 04 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.