In de strijd om de kijkcijfers proberen tv-zenders sterren bij elkaar weg te kopen. Het voormalige SBS6-duo Frank en Rogier van Paleis voor een Prikkie is onderdeel geworden van deze competitie. Toch zit het verhaal anders in elkaar dan wordt gedacht. Frank en Rogier vertellen aan Story waarom ze zélf contact zochten met het concurrerende RTL en zeggen de komende kijkcijferstrijd een mooie uitdaging te vinden.

Het vertrek van Frank Jansen (74) en Rogier Smit (45) is een mokerslag voor SBS6. Jarenlang scoorden zij fantastische kijkcijfers met Paleis voor een Prikkie. Sinds januari werkt het duo voor concurrent RTL.

Article continues after the ad

Boordevol plannen

‘Ik zal eerlijk vertellen waarom wij zijn overgestapt,’ zegt Frank tegen Story. ‘Als je televisie maakt en je hebt succes, dan wil je op een gegeven moment meer. We zitten boordevol plannen. Die hebben wij steeds aangeboden bij SBS6. Helaas was er nooit interesse.' De beperkte creatieve ruimte was frustrerend voor het duo en daarom gingen Frank en Rogier op zoek naar nieuwe mogelijkheden.

Vorstelijk onthaal

‘In ons contract stond dat wij formats die zij niet leuk vinden ergens anders mogen aanbieden. Nou, laten wij toevallig RTL-topmannen Peter van der Vorst en Sven Sauvé kennen.' Het glamourkoppel kon rekenen op een vorstelijk onthaal. Bij de directie van het mediabedrijf vonden ze een gewillig oor voor hun programma-ideeën.Tegelijkertijd had het creatieve team van RTL al diverse plannen uitgewerkt.

‘We gaan voor goud!’

In de komende drie jaar werkt het glamourkoppel exclusief voor RTL. Daarmee worden Frank en Rogier een belangrijk wapen in de kijkcijferoorlog. De blonde helft van het duo toont zich strijdbaar: ‘Wij streven naar perfectie. We gaan voor goud! Ik vind de competitie alleen maar heel erg leuk. Goede concurrentie kan nooit kwaad. Zo blijf je scherp.’

Opvolgers

Paleis voor een Prikkie mogen ze niet meenemen. Dat programma behoort toe aan hun vorige werkgever. Het afscheid van de hitshow is pijnlijk voor de twee. Jarenlang waren zij de binnenhuisarchitecten van Nederlandse minima. Met 250 euro op zak verzamelden ze een complete inrichting bij de plaatselijke kringloop. SBS6 zoekt nu een ander presentatieduo. Rogier: ‘Natuurlijk hebben we een bijzondere band met het programma. Er zit zoveel van onszelf in. Je kunt het zo zien: wij hebben dat kind leren lopen, maar nu kan het ontspoord raken.

Het zal moeilijk worden voor onze opvolgers. Misschien moeten ze totaal andere personages kiezen. Maar wél mensen met een achtergrond in de interieurbranche. Ik zou het ontzettend leuk vinden als Martien Meiland en zijn dochter Maxime het van ons overnemen. Martien heeft tenslotte een interieurwinkel gehad en hij is altijd zo leuk aan het kibbelen met zijn dochter, dat is grappig voor de kijkers. Ook niet onbelangrijk: ze hebben empathie.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 12 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.