Özcan Akyol (36) zit niet stil. Hij presenteert, hij schrijft en dat is maar goed ook. Want anders was het misschien wel heel anders met hem afgelopen. 

Criminele pad

Aan VIVA vertelt Özcan dat zijn leven er misschien wel heel anders uit had gezien, als hij niet was begonnen met schrijven: ‘Ik heb lang gedacht dat ik misschien op het criminele pad was beland, maar nu denk ik: dat kan ik niet. Ik heb een soort ondernemingsgeest in me, dus ik denk dat ik tot inkeer was gekomen. Het is koffiedik kijken, ook omdat mijn relatie met mijn vriendin Anna veel impact op me heeft gehad. Voordat ik haar ontmoette, was ik altijd onrustig en aan het jagen op vrouwen. Anna is de stabiele factor in mijn leven.’

Article continues after the ad

Anna

Hij vertelt dat zijn vriendin Anna eigenlijk het tegenovergestelde is van hemzelf: 'Ze is de opposite van al mijn imperfecties, en daar zijn er veel van. Ik ben antisociaal en hou niet van groepen mensen, feestjes en dat soort dingen. Anna vindt dat je af en toe wel ergens naartoe moet, al is het maar uit beleefdheid. Ik ben heel zwart/wit en schrijf iemand meteen af als hij of zij me heeft teleurgesteld, Anna is van de grijstinten en de nuance'.

Onaangepast

Dat Özcan dacht dat hij weleens het criminele pad op zou kunnen zijn gegaan, komt niet uit de lucht vallen. Tijdens zijn puberteit was hij behoorlijk wild en roekeloos. 'Brievenbussen opblazen met vuurwerk, inbreken in een bibliotheek. Echt onaangepast', vertelt hij.

Geen sociaal leven

Nu is hij veel rustiger geworden. Sterker nog, dat we in lockdown zitten wegens de coronacrisis, vindt hij voor zichzelf niet zo erg. 'Om me heen zie ik dat mensen het zwaar hebben door de coronacrisis en alles wat is gesloten. Dat trek ik me wel aan, maar ik mis zelf eigenlijk niks.' Dat zou komen door een gebrek aan een sociaal leven, legt hij uit: 'Ik heb geen sociaal leven, dus ik ben of thuis of ik ben aan het werk. Meer smaken zijn er niet.'

Bron: VIVA | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.