Vier jaar na hun jawoord op Ibiza zet Sonja Bakker (42) een punt achter haar huwelijk met Jan Reus (54). Wat voor de buitenwereld als een verrassing komt, is dat voor intimi al lang niet meer. Hoezeer Sonja en Jan hun best deden om er samen gelukkig uit te zien, hun huwelijk was al een poosje voorbij. Hierbij een tijdlijn van Sonja's liefdesleven.

2003: Sonja wordt moeder van haar eerste zoon Tristan. 

Article continues after the ad

Begin 2005: Sonja en haar jeugdliefde Koen Lenting trouwen. Ze houden de plechtigheid sober, omdat Koens vader vlak voor de bruiloft is overleden. In dit jaar komt ook hun tweede zoon Finn ter wereld. 

2005: Met haar man Koen brengt ze in eigen beheer het boek Bereik je ideale gewicht uit. In twee jaar tijd worden er een half miljoen boeken verkocht. Het woord sonjabakkeren wordt in de Dikke van Dale opgenomen. 

Mei 2009: Geruchten doen de ronde dat het huwelijk van Sonja over is. Ze zou voor de charmes van Rik Felderhof zijn gevallen. Sonja ontkent alles. 

Juni 2009: De geruchten over een scheiding houden aan. Om het tegendeel te bewijzen poseert Sonja uitgebreid met haar gezin en laat weten dat ze nog altijd heel gelukkig is met Koen. 

Juni 2009: Sonja koopt contant een villa in Hoorn voor bijna 1,7 miljoen euro. 

13 juli 2009: Sonja en Koen maken samen bekend dat ze na een huwelijk van ruim vier jaar gaan scheiden. Koen blijft in hun huis in De Goorn wonen en Sonja verhuist naar de villa in Hoorn.

Oktober 2009: Sonja bekent dat ze een burn-out heeft en trekt de stekker uit haar tijdschrift en televisieprogramma SOS Sonja. Een halfjaar lang doet ze niets. 

24 December 2009: De Rechtbank spreekt de scheiding tussen Sonja en Koen uit. Omdat ze in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, heeft Koen de recht op de helft. De aandelen in hun bedrijf worden gesplitst en van de vier huizen die ze samen bezitten, krijgt hij er drie: het huis in De Goorn, het vakantiehuis in Schoorl en een pand in Avenhorn. Sonja behoudt de villa in Hoorn. 

Juni 2011: In West-Friesland komt Sonja de twaalf jaar oudere Jan Reus tegen. Ze kennen elkaar nog van vroeger toen Sonja in een van zijn bloemenzaken werkte.

2 oktober 2011: Jan, die dan nog op Ibiza woont, nodigt Sonja uit voor een weekendje Barcelona. Volgens hen springt hier de vonk over.

Oktober 2012: Sonja koopt het vakantiehuis in Schoorl van haar ex Koen, dat hij na hun scheiding kreeg toegewezen. Ze betaalt hem hiervoor contant 325.000 euro.

3 november 2012: Op de dag dat zowel Jan als Sonja hun verjaardagen voor hun vrienden en familie vieren, vraagt Jan Sonja ten huwelijk. 

31 december 2012: Sonja wordt voor de derde keer moeder, van zoontje Bram.

12 juli 2013: Sonja en Jan trouwen op Ibiza.

December 2014: Sonja koopt contant voor 480.000 euro een stadswoning in Hoorn, die ze als woning en Bed & Breakfast wil gaan gebruiken. In maart 2017 verkoopt ze deze woning voor bijna negen ton.  

April 2015: Sonja verkoopt de landelijk gelegen villa in Hoorn, die ze vlak voor haar scheiding van Koen kocht. 

Juli 2016: Sonja koopt een villa op Ibiza.

Najaar 2016: Sonja koopt contant voor 1,3 miljoen euro een grachtenpand in Amsterdam, dat voor de helft op naam van Jan komt te staan. 

Mei 2017: Sonja koopt op alleen haar naam een villa in Bergen voor 1,3 miljoen euro. Hierop rust een hypotheek van 2 miljoen euro. 

Juni 2017: Sonja koopt contant voor 170.000 euro een eengezinswoning in Hoorn. 

9 augustus 2017: Sonja maakt op haar 
Instagramaccount bekend dat zij en Jan uit elkaar gaan.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 33 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders