Gisteren liet Douwe Bob al weten er enorm van te balen dat zijn optreden op het Groene Strand op Terschelling vanwege corona niet door mocht gaan. 

Vandaag is ook een baaldag, want de zanger heeft voor 'het optreden' een proces-verbaal gekregen.

Regels overtreden

Zo meldt de Leeuwarder Courant dinsdag. De reden: hij heeft namelijk de noodverordening overtreden. 'Hij zegt dat ik een evenement heb georganiseerd. Maar dat kan je gewoon niet aantonen, want dat heb ik ook echt niet gedaan', aldus Douwe.

Uit de hand lopen

De zanger riep zondag via social media dat hij een optreden op het Waddeneiland zou gaan geven. Maandagochtend kwam hij daarop terug omdat het volgens de politie "uit de hand zou lopen" en hij er bovendien geen zin meer in had.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Op de bonnefooi. Morgen! 14:00 op 't wad, voor 'De walvis' Terschelling.

Een bericht gedeeld door 𝕯𝖔𝖚𝖜𝖊 𝕭𝖔𝖇 (@douwebob) op

Bang gepraat

Volgens de zanger kan hij echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor het feit dat hij toch op een stoel is gaan zitten met zijn gitaar en er toch een aantal mensen 's middags naar hem kwamen kijken. 'Ik denk dat mensen prima voor zichzelf kunnen denken. Ze onderschatten het volk ook hè. We worden gewoon bang gepraat.'

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 𝕯𝖔𝖚𝖜𝖊 𝕭𝖔𝖇 (@douwebob) op

Straf?

De zanger speelde maandagmiddag voor een handjevol mensen een paar nummers voordat een politieagent en een BOA het optreden stopten. De officier van justitie gaat nu bepalen welke straf Douwe krijgt voor zijn optreden.

Volgens de zanger balanceert hij momenteel op een kantelpunt. 'Of het wordt nu losser, of ze gaan mij nu als voorbeeld nemen. Zo van: als je dit flikt, dan ga je gewoon de bak in!', grapt hij. Douwe hoopt dat zijn proces-verbaal geseponeerd wordt.

Bron: Leeuwarder Courant/Instagram Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!​​​​​​​

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.​​​​​​​