Het nieuws dat Tijn Kolsteren is overleden, hakt er behoorlijk in bij twitterend Nederland. De reacties op het overlijden van het zesjarige jongetje dat bekend werd door de nagellakactie bij Serious Request, stromen binnen.

''Tijn! Godver. Wat een kerel. Wat een kracht. Wat een strijd! Ik mis je nu al'', twitterde 3FM-dj Frank van der Lende. Samen met Domien Verschuuren maakte Van der Lende in december bij het Glazen Huis in Breda kennis met Tijn. Verschuuren postte een foto van zichzelf met Tijn op Instagram: ''Dankjewel, lieve Tijn'', schreef hij daarbij.

''Onze gedachten gaan uit naar Gerrit, Jolanda, Ries en al hun naasten. We wensen hen veel sterkte, moed en kracht bij het dragen van dit immens grote verlies'', schreef radiozender 3FM op zijn website. ''Ongeloof, boosheid, verdriet: er is zoveel wat we op dit moment voelen, maar we zijn even stil. Lieve Tijn, rust zacht.''

BN'ers

Ook veel bekende Nederlanders reageerden op het verschrikkelijke nieuws. ''Ach god. Arme, lieve, sterke jongen. Als er geen hemel is, dan máken ze er maar een voor 'm. #Tijn'', twitterde Claudia de Breij. Eric Corton twitterde: ''Lees net dat mede @RodeKruis 'Kruis van Verdienste'-drager en NL's bekendste nagellakker Tijn op 6 jarige leeftijd is overleden.. Verdrietig.''

Nieuwslezer Jan de Hoop noemt Tijns overlijden 'vreselijk onrechtvaardig'. Jan Smit twittert: ''Rust zacht kleine held! Je hebt hoop teweeg gebracht met je nagellak actie.'' Ook Henny Huisman noemt Tijn een held: ''Tijn van de nagellakaktie overleden! Wat een triest bericht over dit lieve ventje! Dag lieve held, rust zacht.''

Jim Bakkum postte een foto van Tijn op Instagram. ''Zo jong, zo dapper en zo'n voorbeeld voor iedereen. Wat oneerlijk kan het leven zijn. Wat heb jij in je veel te korte leventje mooie dingen gedaan. Rust zacht Tijn. Like uit respect voor deze held.'' Ook Bridget Maasland postte dezelfde foto. ''Zo jong, zo dapper, zo intens verdrietig. Rust zacht lieve Tijn!'', schreef de RTL Boulevard-presentatrice erbij.

Bron: ANP / Beeld: Hollandse Hoogte

Bewoners: de binnenkort voormalige RTL-topman Erland Galjaard, zijn vrouw Wendy van Dijk, haar zoon Sem en hun dochter Lizzy. Wendy’s moeder Tiny is hun directe buurvrouw; haar woning werd ook door Wendy aangekocht. 

Beschrijving: een hoekgedeelte van een woningcomplex op de 18e-eeuwse buitenplaats Zwaanwijck in Nigtevecht, tussen Weesp en Loenen a/d Vecht, met een tennisbaan en zwembad op het terrein.   

BN’ers in de buurt: tv-icoon Aad van den Heuvel (in een woonboot), voetballer Ron Vlaar, cabaretière Sara Kroos en Story-fotograaf Edwin Smulders; tv-journalist Jort Kelder bewoonde lange tijd een kasteelappartement op Zwaanwijck, evenals wijlen TROS-coryfee Ralph Inbar. 

Dit artikel komt uit editie 08 van Story. Nu in de winkels.

Beeld: Edwin Smulders

Dankzij vriendin Monique Westenberg heeft André er een compleet nieuwe familie bij. Zo kan hij goed door één deur met zijn zwager Matthieu.

Matthieu Westenberg

De broer van Monique is zo bijzonder voor het stel dat ze André jr. naar hem en vader Matthieu hebben vernoemd. De tweede naam van André is namelijk Martinus, wat ook de tweede naam is van Matthieu en zijn vader. Aan Shownieuws liet Matthieu na de geboorte al weten dat hij dat heel speciaal vond. Maar de band tussen André en hem gaat dieper. Ze werken weleens samen in zijn eigen gebakkraam én er wordt regelmatig gedineerd. Wanneer het uitkomt gaan de koppels zelfs samen op vakantie.

Daar worden uiteraard de nodige foto's van gedeeld:

Beeld: Peter Smulders