Het tragische overlijden van de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan (62) raakt privé niet alleen zijn jonge vrouw Femke (37) en hun drie kinderen – óók zijn onbekendere dochter en zoon, die altijd in de luwte bleven. Hen treft een dubbeldrama: vijf jaar terug verloren ze ook al hun moeder, de tweede grote liefde van Eberhard.

Oudste kinderen

Het was ook Femke die in 2012 een grote steun was voor Eberhards oudste kinderen Lotte en Sebastiaan, nadat hun moeder bij het verkeersongeluk overleed. Ook Eberhard kon altijd, en zeker toen, op haar rekenen. De schok was voor hem groot toen hij door zijn eigen politie op 11 januari 2012 werd gebeld; het is gebruikelijk dat de burgemeester wordt gebeld bij een dodelijk verkeersongeluk. In de biografie staat dat de politie niet wist dat het om de ex-partner van Eberhard ging. De politie had niet door dat het ongeval voor de burgemeester zo dichtbij zou komen. De boodschap komt hard aan. Even is hij uit het lood geslagen, waarna hij zich herpakt en contact opneemt met zijn kinderen Lotte en Bas. Lotte en Bas moeten nu dus al op zo’n jonge leeftijd hun moeder én vader missen.  Aan Femke de zware taak om alle kinderen van Eberhard in hun verdriet te steunen.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 41 ligt nu in de winkel.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale herfst-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders