Ajax-voetballer Frenkie de Jong gaat vanaf volgend seizoen bij zijn droomclub FC Barcelona spelen. Zal zijn relatie met grote liefde Mikky zijn nieuwe jetsetbestaan overleven?

Nu Frenkie de Jong (21) komende zomer voor een bedrag van minimaal 75 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona vertrekt, zal zijn vriendin Mikky Kiemeney (21) een luxeleven kunnen gaan leiden waar menig voetbalvrouw jaloers op zal zijn. Maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Yolanthe en Sylvie liet Mikky haar oog al op haar voetballer vallen vóórdat hij furore maakte bij de grote clubs. ‘Ik heb Frenkie op de middelbare school in Tilburg leren kennen,’ vertelde Mikky vorig jaar in een interview op de website van mannenblad FHM. Op dat moment voetbalde Frenkie in de jeugdopleiding van het Tilburgse Willem II en stond Mikky bekend als een talentvolle hockeyster. 

Article continues after the ad

Standhouden

De grote vraag is echter of hun relatie zal standhouden. Eerder sneuvelden de huwelijken van jonge voetballers die een megatransfer maakten. Nadat Wesley Sneijder op zijn 23e Ajax verruilde voor Real Madrid, verliet echtgenote Ramona al snel de Spaanse villa. Ruud Gullit was 25 toen hij PSV verliet voor AC Milan. Zijn huwelijk met Yvonne, de moeder van zijn twee oudste kinderen, hield geen stand in Italië. De jonge mannen bleken niet opgewassen tegen de plotselinge roem en aandacht. Voor Mikky zal het buitenlandse avontuur mogelijk een ware beproeving worden.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: ANP