Frank Masmeijers wereld stortte afgelopen week met donderend geraas in elkaar toen bleek dat de Belgische justitie hem zeven jaar lang achter de tralies wil zetten. De oud quizmaster houdt vol van niets te weten. Schoonvader Hans Birsak doet in Story een boekje open…

Article continues after the ad

Shock

Hans Birsak, de 78-jarige vader van Frank Masmeijers vrouw Sandra vertelt: “Niet alleen Frank, maar de hele familie was in shock toen er een gevangenisstraf van zeven jaar geëist werd! Het is nog lang niet zeker dat de rechter op deze eis van de officier van justitie ingaat. Het is niet zo dat we door deze eis uit het lood zijn geslagen. De afgelopen tweeënhalf jaar hebben we zo veel meegemaakt, dat we een beetje verdoofd zijn geraakt.

Arrestatie

Na de arrestatie van Frank stond alles op zijn kop. “Dat was vooral de eerste acht maanden het geval. Niet alleen ons leven, maar vooral dat van onze dochter Sandra, en kleindochters Michelle en Charlotte. Mijn vrouw en ik hebben alles gedaan om Sandra te helpen. Ineens stond ze er alleen voor. Ja, we hebben zelfs ons huis moeten verkopen om haar financieel te redden en te ondersteunen”, vertelt Hans aan Story.

Relatie

“We hopen ook dat het Frank en Sandra lukt hun huwelijk te redden. Ze geven elkaar de ruimte die daarvoor nodig is. Ik heb de indruk dat ze allebei moeite doen om hun relatie te redden.

Wat Hans te zeggen heeft over de verwijdering die zou zijn ontstaan tussen hem en zijn schoonzoon, lees je in de nieuwe Story.

Beeld: Peter Smulders. Bron: Story