Groningen is een belangrijk thema in de oudejaarsconference van Claudia de Breij dit jaar. Dat vertelt de cabaretière maandag in gesprek met RTV Noord.

De Breij bracht een lied uit de voorstelling, Niet voorgoed, afgelopen weekend uit. In het nummer zitten een aantal zinnen van de Groningse chansonnier Ede Staal.

Groningen

De oudejaarsconference is dit jaar in Groningen en gaat ook over Groningen', aldus de Breij. 'Ik luisterde altijd al wel naar het werk van Ede. Maar nu in mijn voorbereiding op de conference luisterde ik specifiek. Het is allemaal zo mooi.'

Mentale problemen

Het nummer Niet voorgoed van De Breij gaat over de toenemende mentale problemen bij jongeren. Zij besloot het nummer nu al uit te brengen na de vele reacties die zij kreeg tijdens de try-outs van de oudejaarsconference. De tekst van Ede Staal komt uit zijn lied 't Het nog nooit zo donker west'. 'Dit raakte mij zo', vertelt De Breij. 'Het is zo eenvoudig, maar geen speld tussen te krijgen. Ik zat zelf niet in zo'n vrolijke periode en dit haalde me er echt uit.'

Article continues after the ad

Drie op een rij

Het is de derde maal dat De Breij de eindejaarsvoorstelling voor haar rekening neemt. Eerder deed de 47-jarige cabaretière dat al in 2016 en 2019. Beide shows werden met veel lof ontvangen. De Breij sluit zich aan bij een select gezelschap dat meer dan twee eindejaarsshows heeft gemaakt. Recordhouder is Dolf Jansen, die tot nu toe 32 oudejaarsconferences maakte.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.