De winnaar van het Eurovisiesongfestival in 2009, Alexander Rybak, maakt dit jaar zijn comeback. Afgelopen zaterdag won de zanger de nationale competitie van Noorwegen, wat betekent dat hij voor het land mag uitkomen tijdens het Songfestival in mei.

Na negen jaar keert de zanger terug naar het festival. Hij won het Melodi Grand Prix 2018, het nationale songfestival van Noorwegen, waar hij met het nummer That's How You Write A Song de meeste stemmen binnen haalde. De zanger moet zich, net als Waylon, tijdens de tweede halve finale weten te kwalificeren voor de grote finale op 12 mei. 

Fairytale

In 2009 won Rybak met het nummer Fairytale. Het Eurovisiesongfestival werd dat jaar gehouden in Moskou. Datzelfde jaar deden de Toppers mee voor Nederland. 

Oud-winnaars

Het is niet de eerste keer dat een oud-winner opnieuw meedoet met het songfestival. Zanger Johnny Logan won in 1980 voor Ierland en deed in 1987 nogmaals mee - en won opnieuw met het nummer Hold Me Now. Ook in 2011 deed de Duitse Lena opnieuw mee. Ze won een jaar eerder, maar werd tiende in 2011.  

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Getty