Wie Bryan Roy de laatste jaren op social media volgt, herkent weinig meer van de goedmoedige en zachtaardige voetballer die hij ooit was. Bryans uitingen aan het adres van een journalist werden door diegene zo bedreigend ervaren, dat die zich genoodzaakt zag aangifte te doen.

Het heeft er alles van weg dat het niet bijster goed gaat met Bryan Roy (50). De oud-voetballer van onder andere Ajax, Nottingham Forest en het Nederlands Elftal ontpopt zich op Twitter als een corona-ontkenner, een zogeheten ‘viruswappie’, en wenste voormalig president van de Verenigde Staten Barack Obama op hetzelfde medium de doodstraf toe. Ook beschuldigde Bryan een voormalig journalist van het AD (persoonsgegevens bij Story bekend) van pedofilie, en bedreigde hij deze man persoonlijk, volgens de journalist.

Article continues after the ad

'Ik trek je kop eraf'

‘Een paar maanden geleden meldde Bryan op Twitter dat hij mijn adres had en ik niet meer rustig zou kunnen slapen,’ vertelt de journalist aan Story. ‘Ik besloot toen om Bryan te bellen en hem daarover ter verantwoording te roepen. Ik heb al politietoezicht, dan is het niet zo fijn als een oud-voetballer van Ajax en het Nederlands Elftal dit soort dingen op Twitter zet. Maar aan de telefoon kwam Bryan niet verder dan ‘vieze, vuile kankerhond’ en ‘als je nog een keer belt, trek ik je kop eraf’ en dat soort teksten.

Door: Nick Dijkman | Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 2 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.