Hoewel Utopia een programma moest zijn met echte mensen, bleek de realiteit wel even anders. Lotus klapt in een vierdelige serie op YouTube behoorlijk uit de school over de realityshow én onthult de ware reden achter haar vertrek.

Zo vertelt de voormalig kandidaat onder meer dat de programmamakers voor iedereen een verhaallijn in gedachte hadden. Deelnemers werden dan ook regelmatig met een opdracht terug het terrein opgestuurd. En Jessie? Die zou bepaalde privileges hebben gehad én volgens haar 10.000 euro per maand hebben ontvangen om überhaupt terug te keren.

Vertrek

Maar de opvallendste onthulling is toch wel die rondom haar vertrek. Daar hing destijds een groot mysterie omheen, aangezien politie op het terrein werd gespot. Toch zit de vork compleet anders in de steel. Lotus had namelijk al meerdere malen haar 24 uur aangevraagd. Doordat de kandidaten intensieve gesprekken met de productie én psychologen moesten volgen voor vertrek, bleek het terrein verlaten echter vrijwel onmogelijk.

Politie

Lotus besloot daarom zelf een ontsnappingsactie op touw te zetten. Ze gaf een brief mee aan een B&B-gast (omdat de officiële post volgens haar gescreend werd door de productie) om Mike op de hoogte te stellen en hem te vragen of hij haar bij een busstation op kon pikken. Toen zijn zus deze woorden onder ogen kreeg, besloot ze de politie in te schakelen. Het gaat namelijk tegen de grondwet in om mensen tegen hun wil vast te houden.

Article continues after the ad

15 minuten

De avond dat Lotus het terrein wilde ontvluchten, werd ze dan ook apart genomen door de politie. Ze kreeg de kans om het programma te verlaten onder begeleiding en die mogelijkheid greep ze natuurlijk met beide handen aan. Wel kreeg ze van de productie slechts vijftien minuten om haar spullen te pakken en weg te zijn. Achteraf mocht Lotus niks loslaten over haar vertrek, aangezien dit ze contractbreuk zou zijn. Omdat ze nu voor eens en altijd alle geruchten uit de wereld wilde helpen, heeft ze haar kant van het verhaal gedaan. Bekijk de laatste video uit de serie hieronder.

Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.