Jack de Vries verloor vorig jaar zijn jonge echtgenote Melissa, de moeder van zijn tweejarig dochtertje. De oud-politicus zit nog middenin het verwerkingsproces. Jan Peter Balkenende probeert zijn goede vriend zoveel mogelijk tot steun te zijn. ‘Het is erg verdrietig om een gezinnetje waar het geluk vanaf straalde zoiets vreselijks te zien overkomen,’ vertelt Peter Jan aan Story.

Hoewel Jan Peter Balkenende (61) al jarenlang geen publieke functie meer bekleedt bij het CDA, is hij nog wel bezig met het wel en wee van zijn partij. Daarnaast heeft Jan Peter nog veelvuldig contact met enkele oud-collega’s, met wie hij al die jaren zo prettig heeft samengewerkt. Zeker aan de samenwerking met voormalig CDA-spindoctor Jack de Vries (49) koestert Jan Peter warme herinneringen. De oud-premier nam dan ook met afschuw kennis van het plotselinge overlijden van Jacks partner Melissa Goede, afgelopen september, op 38-jarige leeftijd. ‘Diep triest,’ verzucht Jan Peter. ‘Het overlijden van Melissa, die ik ook goed kende, was afschuwelijk. Dat nieuws ging door merg en been.’ De liefde tussen Jack en Melissa begon ooit op de werkvloer van het CDA. Uitgerekend in de periode dat de christelijke partij zich nadrukkelijk profileerde met de spreuk Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, verliet Jack in 2010 zijn vrouw Harriët, met wie hij twee zonen heeft, voor Melissa, die als persoonlijk adjudant op zijn departement werkte.

Vreselijk

Door zijn affaire met een ondergeschikte kon Jack zijn functie als staatssecretaris van Defensie, spindoctor en persoonlijk adviseur van Jan Peter  binnen het CDA niet langer uitoefenen. Daartegenover stond dat hij op het persoonlijke vlak wél het ultieme geluk had gevonden. Enkele jaren na het bekend worden van hun affaire kwamen Jack en zijn elf jaar jongere vriendin een geregistreerd partnerschap overeen en raakte Melissa in verwachting. Op 8 maart 2015 werd dochtertje Elisa geboren en leek niets het gezinsgeluk in de weg te staan. Tot die fatale dag afgelopen september, toen Melissa werd getroffen door een hersenbloeding en enkele dagen later in het ziekenhuis overleed. ‘Ik ben bij de afscheidsdienst geweest, die weliswaar heel mooi was, maar het is erg verdrietig om een gezinnetje waar het geluk vanaf straalde, zoiets vreselijks te zien overkomen,’ aldus Jan Peter. ‘Ze hebben een dochtertje van twee jaar oud, dat zal opgroeien zonder haar moeder. Dat is in- en intriest.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Beeld: Peter Smulders

 "Binnen de grenzen van wat mogelijk is" gaat het goed met Sjoukje Hooymaayer. De 77-jarige actrice kreeg een paar weken geleden te horen dat ze eierstokkanker in een ver gevorderd stadium heeft. "Het is natuurlijk allemaal nogal wat om mee om te gaan", zegt ze maandag in De Telegraaf.

Rotziekte

Hoewel Hooymaayer besloot af te zien van verdere behandeling, stond ze zondagavond weer op het podium in de musical My Fair Lady. "Dit laat ik me door die rotziekte ook niet nog eens afnemen. Nee hoor, ik ga door." De actrice legde haar rol in de musical aanvankelijk neer vanwege haar ziekte, maar gaf anderhalve week geleden in een afscheidsbrief aan het publiek aan toch nog een paar keer te willen spelen.

Plannen

Hooymaayer heeft "nog wat plannetjes". "Volgende maand wil ik ook nog graag een paar keer het toneel op, wanneer we de afsluit hebben in Carré." Daarna wil ze met "het hele gezin" een weekeinde naar Italië. "Inderdaad maar kort, want ik moet me wel wat ontzien en de reis zal best zwaar zijn, maar we gaan er optimaal van genieten. Er komt zoveel liefde op me af, het is echt geweldig."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

De zus van volkszanger Tino Martin is zaterdag overleden. De zanger herdenkt zijn zus Kim van der Valk op sociale media.

Nooit vergeten

"Ook vandaag hield ik je hand vast, eerst warm en later koud, ik zal nooit vergeten hoe jij hebt geknokt en hoe jij in het leven stond", schrijft Tino Martin op Facebook. "Dag mijn zuster op een houtvlot!! We gaan je altijd mooie stralende lach en nog veel meer van je missen."

Liefste vrouw

Eerder deze week noemde de zanger zijn zus ''de sterkste, mooiste en liefste vrouw van onder andere de planeet aarde."

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)