Jack de Vries verloor vorig jaar zijn jonge echtgenote Melissa, de moeder van zijn tweejarig dochtertje. De oud-politicus zit nog middenin het verwerkingsproces. Jan Peter Balkenende probeert zijn goede vriend zoveel mogelijk tot steun te zijn. ‘Het is erg verdrietig om een gezinnetje waar het geluk vanaf straalde zoiets vreselijks te zien overkomen,’ vertelt Peter Jan aan Story.

Hoewel Jan Peter Balkenende (61) al jarenlang geen publieke functie meer bekleedt bij het CDA, is hij nog wel bezig met het wel en wee van zijn partij. Daarnaast heeft Jan Peter nog veelvuldig contact met enkele oud-collega’s, met wie hij al die jaren zo prettig heeft samengewerkt. Zeker aan de samenwerking met voormalig CDA-spindoctor Jack de Vries (49) koestert Jan Peter warme herinneringen. De oud-premier nam dan ook met afschuw kennis van het plotselinge overlijden van Jacks partner Melissa Goede, afgelopen september, op 38-jarige leeftijd. ‘Diep triest,’ verzucht Jan Peter. ‘Het overlijden van Melissa, die ik ook goed kende, was afschuwelijk. Dat nieuws ging door merg en been.’ De liefde tussen Jack en Melissa begon ooit op de werkvloer van het CDA. Uitgerekend in de periode dat de christelijke partij zich nadrukkelijk profileerde met de spreuk Het gezin is de hoeksteen van de samenleving, verliet Jack in 2010 zijn vrouw Harriët, met wie hij twee zonen heeft, voor Melissa, die als persoonlijk adjudant op zijn departement werkte.

Vreselijk

Door zijn affaire met een ondergeschikte kon Jack zijn functie als staatssecretaris van Defensie, spindoctor en persoonlijk adviseur van Jan Peter  binnen het CDA niet langer uitoefenen. Daartegenover stond dat hij op het persoonlijke vlak wél het ultieme geluk had gevonden. Enkele jaren na het bekend worden van hun affaire kwamen Jack en zijn elf jaar jongere vriendin een geregistreerd partnerschap overeen en raakte Melissa in verwachting. Op 8 maart 2015 werd dochtertje Elisa geboren en leek niets het gezinsgeluk in de weg te staan. Tot die fatale dag afgelopen september, toen Melissa werd getroffen door een hersenbloeding en enkele dagen later in het ziekenhuis overleed. ‘Ik ben bij de afscheidsdienst geweest, die weliswaar heel mooi was, maar het is erg verdrietig om een gezinnetje waar het geluk vanaf straalde, zoiets vreselijks te zien overkomen,’ aldus Jan Peter. ‘Ze hebben een dochtertje van twee jaar oud, dat zal opgroeien zonder haar moeder. Dat is in- en intriest.’ 

Lees het hele verhaal in Story. Editie 10 ligt nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!


Beeld: Peter Smulders

Angela Groothuizen heeft een bezoekje gebracht aan goede vriend Leco van Zadelhoff. Ze ziet er volgens hem ‘beter uit dan ooit’.

“Zo mooi heb ik je nog nooit gezien!”, zegt een enthousiaste Leco, die blij is met het eindresultaat.

Niet te herkennen

Angela is voorzien van een bos krullen en feestelijke make-up. De positieve reacties stromen binnen op de foto. ‘Jij maakt van elke vrouw een diva’ en ‘prachtige vrouw die jij nog mooier weet te maken!’, zeggen verschillende mensen. Ook zeggen sommigen: ‘Ik herken haar bijna niet’. Eén volger van Leco weet het prachtig te verwoorden: ‘Als je zo mooi bent vanbinnen, dan straal je dat ook uit’. Zo is het.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders | Libelle.nl

Nicolette van Dam is een veelgevraagd presentatrice, en heeft daardoor altijd een volgeplande agenda. Sinds ze moeder is van dochters Lola-Lily en Kiki-Kate, wordt ze gekweld door schuldgevoel.

'Dat heb ik Irene Moors een keer horen zeggen: een werkende moeder voelt zich altijd schuldig. Dat is me bijgebleven,' zegt de blondine in een interview met Vrouw. Ze vindt het lastig om met het schuldgevoel om te gaan. Om de zorg van hun dochters goed te verdelen, houden Nicolette en haar man Bas Smit hun agenda's goed bij. 'Als ik 's avonds moet werken, breng ik ze 's ochtends naar school. En ik block mijn agenda voor dingen waarvan ik weet dat ze belangrijk zijn voor de kinderen. Zoals een inloopochtend op school, dat zijn heilige momenten.'

Jonge moeder

De presentatrice is jong moeder geworden, op haar 26ste, en is daar heel blij mee. 'Mijn oma is jong, mijn moeder is jong en ik heb daar altijd zoveel plezier aan beleefd. Toen ik vijftien was, gingen we met kerst met z’n allen stappen in de Supperclub! Dus als je met de liefde van je leven bent, kun je er net zo goed meteen mee beginnen. Ik was 26 toen ik zwanger raakte en heb daar totaal geen spijt van gehad.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.


Beeld: Peter Smulders