Voormalig model Ancilla van de Leest heeft vorige maand noodgedwongen haar borstimplantaten moeten laten verwijderen. De oud-lijsttrekker van de Piratenpartij had last van ernstige lichamelijke klachten, onthult ze op Instagram.

De gezondheid van Ancilla ging het afgelopen jaar hard achteruit. Zo had ze veel pijn en was ze extreem vermoeid. "Het voelde alsof ik langzaamaan te moe werd om te leven en dat was een hele enge staat om in te zijn", schrijft ze bij een foto waarop ze haar oude implantaat vasthoudt. Bezoeken aan de dokter wezen echter niets uit. "Alles leek gezond en prima. Maar ik voelde me NIET gezond en prima."

Article continues after the ad

Borstimplantatenziekte

Na wat eigen onderzoek ontdekte ze iets wat 'borstimplantatenziekte' heet. "En toen werd me heel veel duidelijk. Drie dagen nadat ik dat ontdekte wist ik dat deze dingen er GELIJK uit moesten worden gehaald." Ancilla hoopt met het delen van haar verhaal anderen te waarschuwen. "Red wat levens en verspreid het woord over deze giftige zakjes. En als je ze overweegt, verander dan van gedachten en houd van je lichaam zoals het is. Helemaal niets is het waard om je gezondheid voor te riskeren."

Expeditie Robinson

Eerder was Ancilla ook actief als actrice, presentatrice en columniste. In 2014 deed ze mee aan Expeditie Robinson. Sinds 2016 werkt ze als privacy-adviseur bij Brunel, een bedrijf dat zich onder meer met detachering, projectmanagement en consultancy bezighoudt.

Beeld: Peter Smulders | (ANP)

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.