Het mysterie rondom het liefdesleven van oud-minister Bert Koenders is eindelijk ontrafeld. Aan Story verklapt zijn vriendin Paulette Smit alle geheimen van hun relatie. 

Het liefdesleven van PvdA-kopstuk Bert Koenders (59) is al jarenlang een mysterie. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken verscheen zowel in 2009 tijdens Prinsjesdag als twee jaar later op een filmpremière in het Scheveningse Circustheater met een mooie verschijning aan zijn zijde, maar weigerde haar identiteit beide keren bekend te maken. Niet veel later bleek dat er een einde was gekomen aan deze relatie; kennelijk vanwege de drukke werkzaamheden van Bert bleef er maar weinig tijd over voor de liefde. Zo reist Bert al vanaf het moment dat hij begin jaren negentig politiek adviseur van de Verenigde Naties (VN) werd, de hele wereld over en had hij standplaatsen in New York, Mozambique, Zuid-Afrika en Mexico. Ook was hij later namens de VN werkzaam in Ivoorkust en Mali. In 2014 besloot Bert aan te treden als minister van Buitenlandse Zaken en in die periode keerde ook de liefde terug in zijn leven.

GTST

Want naar nu blijkt, is Bert alweer bijna vier jaar lang erg gelukkig met diezelfde dame waarmee hij tijdens eerdere publieke optredens de show stal: actrice Paulette Smit (60), die in het verleden rollen had in onder meer Goede Tijden Slechte Tijden en Medisch Centrum West. Op de openingsavond van het International Film Festival Rotterdam laat Bert de eer aan Paulette om Story het een en ander te vertellen over hun relatie. ‘Ja, Bert en ik zijn verliefd! We hebben elkaar ooit leren kennen tijdens de repetities van het toneelstuk De Tranen van Den Uyl, over de Decembermoorden in Suriname, waar ik werkzaam was als regieassistente en Bert de rol van de Nederlandse journalist Han de Graaf speelde.’ Dit toneelstuk werd in 2006 in Suriname opgevoerd en kwam Bert op veel lovende kritieken te staan. 

Article continues after the ad

Lees het hele verhaal in Story 5. Deze editie ligt nu in de winkel

Beeld: Peter Smulders