Het mysterie rondom het liefdesleven van oud-minister Bert Koenders is eindelijk ontrafeld. Aan Story verklapt zijn vriendin Paulette Smit alle geheimen van hun relatie. 

Het liefdesleven van PvdA-kopstuk Bert Koenders (59) is al jarenlang een mysterie. De voormalige minister van Buitenlandse Zaken verscheen zowel in 2009 tijdens Prinsjesdag als twee jaar later op een filmpremière in het Scheveningse Circustheater met een mooie verschijning aan zijn zijde, maar weigerde haar identiteit beide keren bekend te maken. Niet veel later bleek dat er een einde was gekomen aan deze relatie; kennelijk vanwege de drukke werkzaamheden van Bert bleef er maar weinig tijd over voor de liefde. Zo reist Bert al vanaf het moment dat hij begin jaren negentig politiek adviseur van de Verenigde Naties (VN) werd, de hele wereld over en had hij standplaatsen in New York, Mozambique, Zuid-Afrika en Mexico. Ook was hij later namens de VN werkzaam in Ivoorkust en Mali. In 2014 besloot Bert aan te treden als minister van Buitenlandse Zaken en in die periode keerde ook de liefde terug in zijn leven.

GTST

Want naar nu blijkt, is Bert alweer bijna vier jaar lang erg gelukkig met diezelfde dame waarmee hij tijdens eerdere publieke optredens de show stal: actrice Paulette Smit (60), die in het verleden rollen had in onder meer Goede Tijden Slechte Tijden en Medisch Centrum West. Op de openingsavond van het International Film Festival Rotterdam laat Bert de eer aan Paulette om Story het een en ander te vertellen over hun relatie. ‘Ja, Bert en ik zijn verliefd! We hebben elkaar ooit leren kennen tijdens de repetities van het toneelstuk De Tranen van Den Uyl, over de Decembermoorden in Suriname, waar ik werkzaam was als regieassistente en Bert de rol van de Nederlandse journalist Han de Graaf speelde.’ Dit toneelstuk werd in 2006 in Suriname opgevoerd en kwam Bert op veel lovende kritieken te staan. 

Lees het hele verhaal in Story 5. Deze editie ligt nu in de winkel

Beeld: Peter Smulders

Nu de voorzieningenrechter zich over de relatie van Gordon met Kevin B. heeft uitgelaten, liggen tientallen intieme berichtjes van de twee mannen aan elkaar op straat. Enkele van de “duizenden WhatsApp-berichten” die Gordon en Kevin naar elkaar stuurden, zijn opgenomen in het geanonimiseerde vonnis.

Liefdd

“Schat geen woorden kunnen beschrijven welk gevoel ik in mijn lijf heb. En bij elke stap dienik zet denk ik aan jou en je geweldige persoon dienje geworden bent maar vooral voor mij die ene vent uit duizenden die het echt waard is om voor te gaan!”, luidt een van de berichtjes. Of: “Mocht je ooit mijn man willen worden dan beloof ik je zoveel vreugde. Maar vooral heel veel liefde!!!!! X”. “Jaaaaa. Ik wil. Whahahalia.”

Mooiste maanden

Ook langere berichten die Gordon en Kevin uitwisselden staan in het maandag gepubliceerde vonnis. Zo stonden de twee uitvoerig stil bij het feit dat ze een halfjaar samen waren. “Vandaag zijn we 6 maanden weer in elkaars leven. Iets wat we beide denk ik niet voor mogelijk hadden gehouden. Voor mij een record sowieso want niemand en ikzelf ook niet hield het langer met me uit dan jij nu hahahhahaha. Ik was en ben soms nog bang dat het allemaal niet waar is maar als ik dan weer bij je ben dan voelt alles weer goed. Het zijn de mooiste maanden uit mijn liefdesleven en ik geniet van elke seconde dat ik bij je ben.”

Tranen

Daarnaast bespraken de twee hun seksleven, ruzies en toekomstplannen via WhatsApp. Op basis van de vele berichten oordeelde de rechter dat er wel degelijk sprake was van een “affectieve en seksuele relatie”. Kevin B. mag dat dan ook niet langer ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen.

Intieme correspondentie

Tijdens de zitting, twee weken geleden, waarschuwde de voorzieningenrechter dat intieme correspondentie op straat kon komen te liggen. De mannen schrokken van die opmerking, Gordon vocht tegen zijn tranen. Desondanks kwamen de entertainer en arts in opleiding er onderling niet uit en vroegen ze de rechter uitspraak te doen.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Patty Brard voert een strijd tegen de kilo’s. De 62-jarige presentatrice heeft al veel geprobeerd om van haar overgewicht af te komen, maar nooit met het gewenste succes. Ze geeft echter niet op en heeft er dit keer – dankzij een gastric bypass – het volste vertrouwen in.

En terecht, want het gaat de goede kant op met Patty’s afvalrace. Iedere ochtend stapt ze op de weegschaal, wat haar hartstikke blij maakt. Want: haar gewicht blijft dalen. ‘Kijken of er nog wel wat van me overblijft’, grapt de presentatrice. Wel geeft ze toe dat de weegschaal bijna een obsessie aan het worden is, want ze slaat geen ochtend over zonder op het ding te staan, óók niet tijdens haar welverdiende vakantie.

Onverwachte bijwerkingen

Er zijn een paar bijwerkingen waar Patty mee te maken heeft gekregen sinds haar operatie waar ze niet op gerekend had. Zo is ze erg moe, krijgt ze hier en daar een pukkeltje en hebben haar darmen het er soms maar moeilijk mee. ‘Maar ja, ik moet gewoon de tijd nemen voor alles.’

 

Beeld: Edwin Smulders/LINDA.tv