Visagist Jelleke van Rijsoort, een van de medewerkers die in de Volkskrant spreekt over grensoverschrijdend gedrag van Matthijs van Nieuwkerk, is blij dat haar verhaal eindelijk verteld is. Dat zei ze woensdag in de RTL 4-talkshow Beau.

'Het gaat goed. Ik ben eigenlijk vooral heel erg moe op dit moment maar bovenal ben ik gewoon heel erg opgelucht en heel erg blij met het verhaal dat eindelijk verteld is', sprak Van Rijsoort, die als een van de weinigen met naam en toenaam wordt genoemd in het veelbesproken artikel.

Dankbaar

Ze is de verantwoordelijke journalisten 'ontzettend dankbaar'. 'Ik heb jaren gehoopt dat iemand ooit dit verhaal zou oppakken en nu is het daar, dus ik ben ontzettend blij en dankbaar.'

In gesprek

Van Rijsoort zei eerder deze week al dat ze graag eens met Van Nieuwkerk in gesprek wil. Ze moest in 2011 plotseling het veld ruimen. Van Nieuwkerk hield haar medeverantwoordelijk voor een publicatie in de Telegraaf over de sfeer bij De Wereld Draait Door maar daar had Van Rijsoort niets mee te maken.

Article continues after the ad

Volkskrant artikel

Van Nieuwkerk raakte in opspraak nadat de Volkskrant een uitgebreid onderzoek had gepubliceerd over de werkcultuur achter de schermen bij De Wereld Draait Door. Het ging daarbij volgens tientallen medewerkers in de Volkskrant om 'extreme woede-uitbarstingen en publieke vernederingen'. Van Nieuwkerk legt voorlopig zijn werk neer en breekt alle banden met de omroep. 'Het feit dat mijn werkgever openlijk twijfelt aan mijn oprechtheid, maakt een verdere samenwerking onmogelijk.' 

 

Bron: ANP | Beeld: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.