Nadat castingdirector Job Gosschalk (50) vorige week ontmaskerd werd als seksuele belager van veelal jonge, onervaren acteurs, is hij het gesprek van de dag. Story sprak met talloze betrokkenen en insiders, die een nóg onthutsender beeld van hem schetsen...

Ontslagen

Harry Klooster, de voormalige ‘castingkoning van Nederland’ bij wie Job Gosschalk begin jaren negentig als castingdirector begon, kent ook de verhalen over hem. ‘Om die reden heb ik Job ook ontslagen,’ vertelt Harry aan Story. ‘Er waren geruchten maar van de betrokken acteurs mocht ik niets zeggen. Bewijzen had ik niet. Maar omdat de verhalen aanhielden en Jobs contract afliep heb ik hem laten gaan. Ik vind het nu ook goed dat veel acteurs hun verhaal hebben gedaan. Ik vind het alleen niet goed te praten dat actrices als Katja Schuurman zeggen dat hij openbaar wordt terechtgesteld. Dat dit in de rechtbank moet plaatsvinden. Zelfs al hadden ze tot een rechtszaak gewacht, dan was de berichtgeving erover net zo intens geweest.’

Zorgen

Harry maakt zich wel zorgen over het lot van Job. Op dezelfde dag dat Job met zijn verklaring kwam, was er de angst dat hij zichzelf van het leven zou beroven. ‘Het gaat niet goed met Job,’ zegt Harry. ‘Dat heb ik ook gehoord. Op de dag dat alles naar buiten kwam, zijn er ook verschillende vrienden naar zijn boerderij in Friesland gereden om bij hem te blijven. Natuurlijk is het tragisch – ook voor hem. Maar wat was het alternatief? Het wéér in de doofpot stoppen? Uiteindelijk is er één iemand verantwoordelijk en dat is Job zelf.’

Lees het alle verhalen in Story. Editie 46 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders

Dat Wendy een sterke band met haar broer Mike, werd wel duidelijk nadat ze allebei dezelfde tattoo hebben laten. Deze staat symbool voor hun vader, die in 2006 overleed aan de gevolgen van darmkanker. Niet alleen hebben ze dezelfde tatoeage, ook is het duidelijk te zien dat ze familie zijn!

Wendy had deze tattoo al eerder laten zetten. De presentatrice vertelde haar vader namelijk nog voor zijn overlijden over haar plannen. Toen hij van het idee hoorde was hij zeer ontroerd en vond het heel bijzonder. 

Bij je dragen

Haar broer Mike kwam later op het idee om dezelfde tatoeage te nemen. 'Ik wilde nooit een tattoo, maar toen Wendy er een had, ging het kriebelen. Ik miste mijn vader zo erg. En het voelde toch alsof Wen hem weer een beetje bij zich had.' vertelt hij in Wendy's eigen maandblad.  En zo ziet dat er samen uit: super mooi! 

Beeld: Peter Smulders