Michael Jackson bodyguard

Matt Fiddes is de voormalige bodyguard van Michael Jackson en na alle ophef over de documentaire Leaving Neverland vindt hij het tijd dat de waarheid over de overleden popster boven water komt.

Matt werkte tien jaar voor Michael en kent hem naar eigen zeggen door en door. "De tijd is gekomen om een vriend te verdedigen", schrijft hij op Instagram.

Article continues after the ad

Circus

Matt woonde in de laatste jaren van Michael bij hem en vertelt dat hij niet langer kon blijven toekijken hoe de popster wordt aangevallen na zijn dood. "Michael Jackson, die altijd zo geweldig tegen mijn familie en zijn personeel was. Ik heb afgewacht en naar het circus van de afgelopen jaren gekeken. Mensen vergeten dat deze man de bekendste man ter wereld was én is. Het grootste doelwit ter wereld. En hij wilde dat zijn leven een mysterie bleef. Hij begreep wat de media-waarde daarvan was. En het heeft zich helaas in de dood tegen hem gekeerd", aldus de bodyguard.

No more secrets

De bodyguard sloeg jarenlang interviewaanvraag na interviewaanvraag af, maar is nu bereid om álles over Michaels ware privéleven te onthullen. "Als bodyguards zien we de echte waarheid. We bewaken zijn leven en zijn privévertrekken. We weten wie binnenkomt en weggaat. Deze man werd sinds hij jong was, omringd door bodyguards. Als iemand bij hem wilde komen, moest die persoon langs ons passeren. We hielden zijn privéleven een geheim, want hij wilde dat ‘zijn leven de grootste show op aarde’ was. Maar dat liep mis, want hij is er niet meer om zichzelf te verdedigen. Mike, we verdedigden je tijdens je leven, en in de dood verdedigen we je nalatenschap, je familie en vooral je kinderen."

Keiharde feiten

Tot slot voegt Matt eraan toe: "We doden misschien het mysterie en de mythes, maar je erfenis zal altijd beschermd blijven, vriend. Blijf dit kanaal volgen! Je wil het misschien niet horen, maar hier komt de waarheid van twee mannen die hem goed kenden, die aan andere kanten van de wereld wonen, met heel verschillende levens en periodes samen met Michael. Feiten liegen niet, mensen wel."

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: Instagram | Beeld: ANP