Willeke van Ammelrooy is al meer dan veertig jaar samen met Marco Bakker. Hun liefde zit diep. Toch bekent ze deze week dat ze meerdere malen, tijdens hun huwelijk, verliefd is geworden op andere mannen. En verdenkt ze Marco ervan dat ook hij verliefd op een andere vrouw is geweest!

Willeke van Ammelrooy (73) moet er niet aan denken om haar leven zonder Marco Bakker (79) door te brengen. Na ruim veertig jaar samen zijn ze nog altijd elkaars grote liefde. Toch zijn er momenten in hun huwelijk geweest dat Willeke verliefd werd op een andere man. ‘Dat is een paar keer gebeurd,’ bekent de actrice, die op dit moment in de film Het leven is Vurrukkulluk te zien is. ‘Ik kreeg gevoelens voor een ander. Een verliefdheid. Ik denk dat het Marco ook weleens gebeurd is. Dat hij verliefd werd op een andere vrouw. Alleen hebben we er nooit naar gehandeld. We waren op die momenten verstandig genoeg om tegen onszelf te zeggen: Oké, je bent nu verliefd, maar je weet ook dat het geen zin heeft. Want ik wist donders goed dat ik mijn huwelijk niet wilde weggooien.'

Oppervlakkig

'Mijn liefde voor Marco zat en zit heel diep. Daarbij was ik oud en ervaren genoeg om te weten dat zo’n verliefdheid nooit lang duurt. Het is anders als je op latere leeftijd verliefd wordt dan wanneer je bijvoorbeeld twintig bent. De verliefdheid die ik voelde, was een vluchtige verliefdheid. Die ebt gewoon weer weg. Daarbij, stel dat je wel iets met zo’n verliefdheid zou doen? Wat zet je op het spel? Het gevoel van verliefd zijn is heel oppervlakkig. Want wat weet je van zo’n man? Je deelt geen verleden samen en het is maar de vraag of je samen een toekomst hebt. Dat kun je toch niet vergelijken met wat Marco en ik samen hebben? We hebben een mooi verleden en de jaren die ons nog resteren, daar verheug ik me op. Dat is het echte houden van. Daarom is het ook zo leuk om bij elkaar te zijn. We weten dat we alles voor de ander overhebben. Dat is een fijn gevoel. Het is menselijk dat je gevoelens voor een ander kunt krijgen. Maar dat wil niet zeggen dat je je moet overgeven aan een vluchtige verliefdheid.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 5 ligt nu in de winkel.

Beeld: Peter Smulders

Nu het bekend is geworden dat de kinderen van Samantha de Jong en Michael van der Plas naar Spanje verhuizen staat de telefoon van Michael ongetwijfeld roodgloeiend. Op Facebook geeft Michael een reactie op de situatie.

Hij schrijft: 'Goedemorgen bijna middag.

Vanmorgen hiermee wakker geworden toen ik naar buiten keek. Om nog maar te zwijgen van al het moois dat ik zag toen ik mijn ogen open deed: mijn kindertjes veilig en wel in dit mooie land en mijn nieuwe vriendin druk bezig met het ontbijtje voor ons.

De media vandaag staan er vol van begrijp ik en de roddelbladen ook. Inderdaad zijn de kinderen mee naar Spanje en vandaag is de eerste dag hier. Over de thuissituatie heb ik niet zoveel te zeggen al heb ik er natuurlijk wel een mening over, het enige wat er toe doet voor nu is rust en stabiliteit voor de kinderen.

Als je als vader zijnde de moederrol helemaal in moet vullen, ontdek je pas echt wie je kinderen zijn. Althans, dat geldt voor mij. Ik kan goed merken dat de huidige rust en regelmaat een erg positief effect op ze heeft en ik zie twee schone en happy kleine bengeltjes door het huis rennen nu, lachend en zingend. Dit is ook wie ik ben, een vader en ondernemer, genietend van deze fase in ons leven.

Wij gaan straks denk ik bij het zwembadje kijken en lekker wat eten met de kids, Angelina krijgt huiswerk en gelukkig kan dat allemaal onder gecertificeerde begeleiding hier gedaan worden volgens de Nederlandse eisen, aan alles is gedacht. Lieve mensen ik wens jullie een fijne dag!'

Beeld: Peter Smulders

Het deelnemersveld van De Slechtste Chauffeur Van Nederland is bekend. Dit seizoen zijn het bekende Nederlanders die achter het stuur kruipen op het circuit.

Henk Westbroek in De Slechtste Chauffeur Van Nederland

Henk Westbroek heeft vijftien jaar geleden pas zijn rijbewijs gehaald. Of zoals zijn dochter Chrissie zegt: zijn rijbewijs gekregen. Henk rijdt uit principe niet achteruit en verliest wel eens het overzicht. Chrissie heeft haar vader opgegeven en is zijn bijrijder.

Michella Kox

Realityster Michella Kox heeft last van een flinke vorm van rijangst en durft bijvoorbeeld de snelweg niet op. Haar bijrijder is goede vriendin Leslie Keijzer, bekend van Gooische Meisjes.

Andere deelnemers

Oud Sesamstraat-actrice Gerda Havertong rijdt samen met haar dochter Zulema. Concentrate-host Bobbie Bodt doet mee met JayJay Boske als bijrijder. Temptation Island-ster Shady is opgegeven door goede vriend Koen Kardashian. Voormalig Dolly Dots-zangeressen Anita Heilker en Esther Oosterbeek maken het deelnemersveld compleet.

De vip-editie van De Slechtste Chauffeur van Nederland begint komende dinsdag op RTL 5, met John Williams als presentator en rijschoolhoudster Patricia Nijman en Tim en Tom Coronel als juryleden.

Beeld: Peter Smulders
(ANP)