Oprah Winfrey

De omstreden documentaire Leaving Neverland wordt vanaf morgen in twee delen uitgezonden in Amerika op HBO. Oprah Winfrey verzorgt de nabeschouwing met de mannen die in de documentaire vertellen over het vermeende seksueel misbruik door Michael Jackson op zijn landgoed Neverland.

Kritische vragen

De twee slachtoffers Wade Robson en James Safechuck raakten op jonge leeftijd bevriend met Michael, waarna volgens hen het misbruik begon. Ze hebben lang gewacht om met hun verhaal naar buiten te treden. Oprah stelt dan ook een aantal nodige en kritische vragen in de nabeschouwing. “Als je misbruikt bent, waarom zou je dan in de buurt van die persoon willen blijven?”, vraagt ze bijvoorbeeld.

“Ik had niet door dat ik werd misbruikt. Ik hield van Michael, terwijl ik geen enkele seksuele handeling tussen ons was vergeten. Alles wat Michael deed, was goed in mijn ogen”, antwoordt Wade daarop.

Ontkenningsfase

Het jarenlang ontkennen van het seksuele misbruik door The King of Pop blijft Oprah dan ook verbazen. “Waarom heb je het ontkend?”, vraagt ze de slachtoffers. “Het was een uitgelezen kans om te zeggen dat het jou ook was overkomen.” Hier heeft Oprah het over de eerdere aanklachten tegen Michael, toen hij nog leefde. “Ik zag het niet als iets wat goed of slecht was. Ik dacht: als je gesnapt wordt, is je leven voorbij”, zegt James.

Article continues after the ad

Oprah is zelf ook misbruikt in het verleden en zegt dat er bij seksuele misbruik niet alleen sprake is van misbruik, maar ook van verleiding. 

De documentaire Leaving Neverland is, inclusief live-uitzending, op vrijdag 8 maart vanaf 19.50 uur te zien op NPO 3. 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: ANP