De afgelopen tijd is er veel veranderd in Goede Tijden, Slechte Tijden. Dit besluit werd genomen nadat de soap langere tijd met dalende kijkcijfers worstelde. Commercieel directeur van RTL, Peter van der Vorst, besloot daarom in te grijpen en een aantal veranderingen door te voeren. En ondanks dat de kijkcijfers inmiddels weer zijn gestegen, gaat GTST in het voorjaar opnieuw door de wasstraat.

Gewoner, herkenbaarder en minder luxe

Nadat fans van de inmiddels 30 jaar durende soap begonnen te klagen over de verhaallijnen die volgens hen veel te kinderachtig werden, besloot RTL in te grijpen en behoorlijk wat veranderingen door te voeren. Zo vond Van der Vorst dat Goede Tijden, Slechte Tijden gewoner, herkenbaarder en minder luxe moest worden. 'Misschien is het te luxe geworden – moeten er weer meer boterhammen met pindakaas gegeten worden', zo liet Van der Vorst in augustus tijdens het RTL Festifall, de najaarspresentatie van RTL, weten.

Nog meer veranderingen

Het gevolg? Verschillende acteurs konden hun spullen pakken, maar er kwamen ook een hoop nieuwe gezichten bij. Verhaallijnen werden realistischer, het decor werd vernieuwd en de muziek werd aangepast. Het heeft de soap geen windeieren gelegd, want de kijkcijfers zijn gestegen. Toch gaat het volgens RTL blijkbaar nog niet hard genoeg en dus wordt de soap in het voorjaar opnieuw onder de loep genomen. 'Er staan komend voorjaar nog wat verrassingen op stapel en dan gaan we ook de look and feel van de serie aanpassen', aldus Van der Vorst.

Afscheid

Naast een aantal jonge acteurs maakten ook een aantal acteurs die al langere tijd in de serie zitten onlangs bekend te soap te verlaten. Een van hen is Ferry Doedens, die al jarenlang de rol van Lucas Sanders speelt. Echter heeft hij er niet zelf voor gekozen om te vertrekken. De acteur moet namelijk gedwongen afscheid nemen, nadat hij meerdere keren de corona-maatregelen die producent EndemolShine had opgesteld, niet nakwam. 'Dat ik GTST ga verlaten, doet mij gewoon heel veel pijn. Ook omdat ik afscheid moet nemen van Lucas, dat is een onbeschrijfelijk gevoel', aldus Ferry.

Article continues after the ad

Door: Flaironline, Bron: Telegraaf | Beeld: RTL

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.