De opnames van de langverwachte Luizenmoeder-film beginnen in september. Dat heeft actrice Maaike Martens, die in de serie boze moeder Ursula speelde, gezegd in een interview op NPO Radio 5. 'In principe gaan we in september beginnen', aldus Martens. 'Ik kan niet wachten, iedereen heeft enorm veel zin.'

De plannen kunnen nog wel worden opgeschort als het aantal coronabesmettingen in Nederland tegen die tijd weer is toegenomen. Het bioscoopvervolg op de hitserie werd eerder dit jaar aangekondigd. Actrice Ilse Warringa neemt de regie voor haar rekening.

Vrijwel alle vaste castleden van de serie keren terug. Een nieuwe toevoeging aan de cast zou actrice Beppie Melissen zijn, al is niet bekend wie zij gaat spelen.

Zomerhit

De Luizenmoeder werd uitgezonden in 2018 en 2019 en vertelde over het wel en wee op basisschool De Klimop, waar juffrouw Ank en directeur Anton de scepter zwaaien. De serie trok wekelijks vele miljoenen kijkers en werd onder meer bekroond met de prestigieuze Nipkowschijf. Na twee seizoenen stopte de serie, onder meer omdat schrijver en acteur Diederik Ebbinge geen zin meer had.

Article continues after the ad

Martens was te gast bij NPO Radio 5 vanwege haar nieuwe single Volgende Keer. Cabaretier Jeroen van Merwijk noemde het lied 'de zomerhit van 2020'.

Bron: ANP | Beeld: AVROTROS

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.