In een zojuist verschenen boek over Geert Wilders vertelt de PVV-leider hoe er een smet kwam op zijn huwelijk met de Hongaarse Krisztina. Het paar werd genadeloos opgelicht! 

Deze maand is het 26 jaar geleden dat Geert Wilders en zijn vrouw Krisztina in Hongarije in het huwelijk traden. Nooit eerder liet de PVV-leider zich daarover uit, maar in het boek Zo gek is het geworden vertelt hij aan schrijver Arthur Blok hoe hij en zijn bruid die dag werden opgelicht. ‘We zijn op het plein voor het Hongaarse parlement getrouwd. De hele ceremonie was in het Hongaars, dus verstond ik er nauwelijks iets van. We hadden een tolk ingehuurd, maar die was ook bijna niet te verstaan. Ze kwam net van de tandarts. Ik verstond er echt geen klap van, dus eigenlijk weet ik helemaal niet eens waar ik allemaal ja tegen heb gezegd.’

De tolk was niet de enige die een stempel op Wilders’ trouwdag drukte. ‘Degene die ons trouwde, is ook nog eens in de bak beland. Het bleek dat we, samen met nog tien andere echt-paren, waren opgelicht. De verschuldigde leges bleken te zijn verdubbeld en niet aan de autoriteiten te zijn afgedragen. We vonden het toen ook al zo vreemd dat we al het geld op twee verschillende rekeningen moesten storten.’ Het huwelijk tussen Geert en Krisztina bleek gelukkig wel geldig. 

Het hele verhaal lees je in de nieuwste Story. Editie 27 ligt nu in de winkels. 

Article continues after the ad

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.