Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX heeft zijn laatste sigaret opgestoken bij tv-programma Pauw. Hij grijpt de stoppen-met-rokencampagne Stoptober aan om voor altijd te stoppen met roken.

Laatste sigaret

'Zeg het maar, wat voel je nu?', vraagt Jeroen Pauw terwijl Slagter zijn laatste sigaret opsteekt. Pauw krijgt daarop het droge antwoord: 'Nou, ja, niks natuurlijk"' Maar, vervolgt Slagter 'dit is voor mij wel een belangrijk moment, dit is het moment waarbij ik vaarwel zeg tegen iets die voor mij ook wel heel lang een vriend is geweest. Dat zeg ik heel eerlijk, een vriend en een vijand'. De omroep Max-baas rookt al 25 jaar. Met hem stoppen zijn vrouw, zijn zoon en nog tien medewerkers van Omroep MAX.

Article continues after the ad

Staartje

De actie van Slagter kan nog een staartje krijgen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) was eerder een onderzoek gestart naar FVD-Kamerlid Theo Hiddema, die tijdens een uitzending van het programma Dit was het nieuws een sigaret had gerookt. Uiteindelijk zijn er tegen het AVROTROS-programma geen stappen ondernomen. Of Pauw hier ook mee wegkomt zal nog moeten blijken.

Stoptober

Slagter is niet de enige BN'er die stopt met roken deze maand. Ook actrice Katja Schuurman en presentator Kees van der Spek gaan de uitdaging aan. Verder heeft iedereen die dat wilde zich kunnen inschrijven.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)