De 36-jarige man uit Utrecht die afgelopen donderdag is aangehouden tijdens een politieactie op de A2 wegens een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel is weer op vrije voeten.

Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) op Twitter. De man blijft formeel wel verdachte, maar er is onvoldoende bewijs om hem langer vast te houden, aldus het OM. 'Verdachte situatie lijkt toeval te zijn'. 

Gevolgd

In het tv-programma RTL Boulevard zei Van den Heuvel zaterdag dat zijn beveiligers het idee hadden dat hij gevolgd werd door een auto. In de auto van de verdachte zouden volgens de misdaadjournalist onder meer een bivakmuts en meerdere telefoons, waaronder een cryptotelefoon, zijn gevonden.

Toeval

De advocaat van de verdachte liet zaterdag weten dat haar cliënt niet in de gaten had dat Van den Heuvel in de auto zat. Hij reed volgens haar te hard en 'misschien ook te dicht op auto’s'. Volgens Veerle Hammerstein heeft haar cliënt vanaf het begin verklaard dat hij van zijn werk kwam. Na een stopteken van de politie zou hij meteen zijn gestopt. Hij 'heeft meegewerkt aan het onderzoek', aldus de advocaat. 'In zijn auto zijn geen strafbare goederen aangetroffen.'

Article continues after the ad

Beveiligd

Van den Heuvel wordt beveiligd in verband met zijn werk voor onder meer De Telegraaf. Eind 2018 liep hij zodanig veel gevaar dat hij drie maanden niet aan de slag kon bij RTL Boulevard, waar hij duiding geeft rondom misdaadzaken. Ook na de moord op zijn collega Peter R. de Vries afgelopen zomer verscheen hij enige tijd niet in het programma.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.