De kans is groot dat er heel snel een avondklok komt. En ja, dat zal lastig worden voor een aantal tv-programma's. Talkshow Op1 zal de uitzendingen wel voortzetten, maar in een andere vorm.

Het NPO 1-programma krijgt een sobere versie, laat WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes weten.

Article continues after the ad

Avondklok

Het kabinet kondigt woensdag extra maatregelen aan om de coronacrisis te bestrijden. Het is nog onduidelijk of het om de veelbesproken en omstreden avondklok gaat. Huisjes verwacht dat Op1 in de categorie 'essentieel' valt dankzij de informatievoorziening in het programma en op die manier een uitzondering krijgt.

Minder gasten

'Er is bij de kijker grote behoefte aan informatie en opinie. Als het kan gaan we door in een sobere versie. Dat betekent dat er misschien iets minder gasten aan tafel verschijnen', zegt hij. Het is volgens hem niet uit te leggen als de studio vol zou zitten terwijl iedereen 's avonds thuis moet blijven.

Veiligheid gasten

Ook wordt er gekeken naar andere maatregelen om de veiligheid van gasten en medewerkers te waarborgen. Zo worden de bubbels rond de gasten mogelijk strikter en moeten ze volledig de studio uit voordat er nieuwe gasten binnenkomen.

Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.