Het vijfde en laatste seizoen van ‘Penoza’ is in aantocht. Zet zondag 27 augustus alvast maar in je agenda, want dan kan je weer meekijken in het leventje van Carmen van Walraven en co. Om 20.25 uur wordt de serie uitgezonden op NPO 3.

Lees ook: Zo zag Patty Brard er vroeger uit

Onvoorspelbaarder dan ooit

In dit seizoen gaat het Carmen voor de wind; haar kinderen zijn gelukkig en de drugshandel loopt goed. Ze denkt aan stoppen, maar wil nog een grote slag slaan voordat ze drugswereld definitief vaarwel zegt. Dat blijkt lastiger dan gedacht, aangezien de nieuwe lichting drugscriminelen harder en onvoorspelbaarder is dan ooit.

Monic Hendrickx, Sigrid ten Napel, Loek Peters, Gijs Naber, Raymond Thiry, Medina Schuurman, Niels Gomperts, Stijn Taverne, Olga Zuiderhoek en Hajo Bruins zien we natuurlijk terug in het vijfde seizoen. Maar er zijn ook nieuwe gezichten. Zo speelt Sonja Silva het nieuwe liefje van Berry en is de Vlaamse acteur Axel Deaselaire te zien als de nieuwe vriend van Carmen.

Op het witte doek

Hoewel het natuurlijk balen is dat het vijfde seizoen het laatste is, is er ook een lichtpuntje. Eerder maakte producent Alain de Levita namelijk bekend dat hij samen met regisseur Diederik van Rooijen een spannende film gaat maken. “Daarmee willen we de ‘Penoza’-reeks gedenkwaardig afsluiten.”

‘Penoza’ is sinds september 2010 te zien op de Nederlandse televisie. Het vorige seizoen deed het erg goed bij de kijkers; er keken wekelijks zo’n één miljoen fans naar de serie.

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders | Bron: VIVA.nl

Vier dagen nadat Jeroen van Koningsbrugge zijn grote liefde Marie-Claire Witlox in New York had ontmoet, vroeg hij haar daar ten huwelijk. Negen maanden later trouwden ze in Las Vegas. In 2020 gaan ze weer naar de Amerikaanse gokstad om hun geloftes af te leggen – voor de derde keer!

Hoewel Jeroen en Marie-Claire hun huwelijk nooit groots in Nederland hebben gevierd, is de plechtigheid in Las Vegas hen dierbaar. ‘Het duurt ongeveer acht minuten als je in Las Vegas trouwt. Qua tijd stelt het dus niets voor, maar voor mij en Marie-Claire is het onlosmakelijk verbonden met onze liefde voor elkaar. En om de zoveel jaar willen we dat graag herhalen.’ Amerika heeft voor het stel een bijzondere betekenis. Het was ook het land waar ze begin 2016 naartoe verhuisden. ‘Het plan was om meer tijd met ons gezin door te brengen. Ik was in Nederland zo druk met mijn werk. Het ene na het andere programma. Ik merkte ook dat ik mezelf begon te verliezen. Wanneer ik op straat liep, boog ik mijn gezicht af. Puur uit angst om herkend te worden. Tijdens mijn verblijf in Amerika heb ik mezelf ervan overtuigd dat dat onzin was. Er is niets mis mee om herkend te worden.’

Geen behoefte meer

Na anderhalf jaar kwam het gezin weer terug in Nederland. ‘Ik was toen al een jaar heen en weer aan het vliegen. Letterlijk. We waren ons doel om meer bij elkaar te zijn een beetje ‘vergeten’. Dat was de eerste zes maanden wel goed gelukt, maar daarna riep toch het werk. Er moest toch brood op de plank komen. Maar omdat Amerika in onze ogen het walhalla was, bleven Marie-Claire en de kinderen daar wonen. En ik pendelde tussen Nederland en Amerika. Waardoor ik mijn gezin nog minder zag dan toen we in Nederland woonden. Daarop besloten ook zij weer terug te komen. We hebben nu ook niet meer de behoefte om in Amerika te wonen.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders

Zijn vader René Froger zong het jarenlang en nu kan ook zoonlief Danny erover meepraten: een eigen huis. De 31-jarige zanger en zijn vriendin Ann Dominique zijn onlangs verhuisd naar hun eerste gezamenlijke woning in Huizen, het dorp waar Danny eerder met zijn ex woonde.

Wat direct opvalt in de beschrijving van de makelaar, is dat de woning de beschikking heeft over maar liefst vier slaapkamers, waardoor kan worden aangenomen dat Danny en Ann Dominique gezinsuitbreiding hoog op de agenda hebben staan. ‘Ja, er is ruimte voor een kind. Maar we zijn voorlopig beiden erg druk met ons werk,’ laat Danny weten. ‘Je moet wel de tijd hebben voor een kind. Ik wil geen vader zijn die z’n kind vijf dagen per week naar de crèche brengt. Ik wil mijn kind wel echt opvoeden. Maar op dit moment zijn we nog niet met een kindje bezig. We maken steeds een stapje en hebben net een huis gekocht. Daarnaast zou ik ook graag met Ann Dominique willen trouwen. Maar alles op z’n tijd. We overhaasten niets.’

Lees het hele verhaal in Story. Editie 3 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders