Begin dit jaar leek Harry Mens, die al menig relatie heeft zien stranden, nieuw geluk te hebben gevonden bij de Oekraïense zakenvrouw Lyana. Maar niets is minder waar, zo vertelt Harry aan Story.

Het zou niet vreemd zijn om te veronderstellen – hoe luguber dat ook is – dat Harry Mens (73) het momenteel extreem druk heeft. Hij runt immers een crematorium in Lisse. Heeft hij door alle corona-doden op dit moment niet meer uitvaarten dan ooit? ‘Eerlijk gezegd is dat niet echt het geval,’ vertelt Harry aan Story. ‘Ik denk ook dat er enigszins overdreven wordt gereageerd op dit alles. Ik ben ervan overtuigd dat we aan het einde van het jaar ongeveer net zoveel doden hebben als elk jaar in ons land. Er overlijden elk jaar ook kwetsbare mensen aan de griep. Veel van die mensen overlijden in mijn optiek nu aan het coronavirus. Ik denk echt dat je straks zult zien dat het onderaan de streep niet heel veel scheelt.’ Niettemin doet Harry er zelf momenteel alles aan om zich te wapenen tegen het virus.

Article continues after the ad

Gezondheid

De makelaar is fitter dan ooit. ‘Qua leeftijd behoor ik tot de risicogroep. Maar als ik mensen van mijn leeftijd tegenkom, moet ik concluderen dat die er vaak een stuk ouder uitzien dan ik. Vaak omdat ze flink overgewicht hebben en ook nog eens jaren hebben gerookt. Dat heb ik allemaal niet en ik denk dat ik daarom ook niet echt een risico loop. Maar ik wapen me wel extra in deze tijd. Ik loop meerdere keren in de week hard. Drie kwartier en zonder onderbreking. Op dagen dat ik niet hardloop, ga ik op de fiets naar mijn kantoor en het crematorium. Dat is zo’n vijftien kilometer. En die fiets ik natuurlijk ook weer terug. Ook drink ik geen druppel alcohol meer en slaap ik tien à elf uur per nacht. Allemaal om mijn weerstand zo goed mogelijk te houden.’

Beeld: ANP

Lees de rest in Story. Editie 18  ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.