Europese koningshuizen doen er alles aan om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Kroonprins Haakon van Noorwegen (46) laat via Instagram zien dat ook hij thuiswerkt. 

De prins sprak via een videomeeting met medewerkers van de Helsedirektoratet, de Noorse gezondheidsdienst. 'Namens de hele Noorse samenleving wil ik jullie bedanken voor de moeite die jullie allemaal doen', zo vertelde hij.

Article continues after the ad

Longpatiënt 

Haakon werkt uit voorzorg thuis omdat zijn vrouw Mette Marit chronisch longpatiënt is. Daardoor is zij extra vatbaar voor het coronavirus. De ziekte zorgt ervoor dat het longweefsel minder goed functioneert en minder goed zuurstof opneemt, hierdoor is zij kortademig en sneller moe. Eerder moest Mette Marit al taken naast zich neerleggen, omdat haar gezondheid dit niet aankon.

Quarantaine

Deze week werd bekend dat de Noorse koning Harald en koningin Sonja ook in quarantaine zitten. Ze zijn allebei niet ziek, maar ze volgen wel de strikte regels van de Noorse overheid op om de infectie zoveel mogelijk onder controle te houden. De 83-jarige tobt al een tijdje met zijn gezondheid. Daarom worden er geen risico's genomen. 

Thuiswerken

Ook de Deense kroonprins Frederik werkt vanuit huis. Via FaceTime nam hij contact op met hulpverleners van het Rode Kruis. De organisatie doet er alles aan om de Deense bevolking te helpen. 'Ofwel omdat mensen vragen hebben of hulp nodig hebben bij het winkelen, het afhalen van pakketten of medicijnen bij de apotheek.' Ook sprak de prins met vrijwilligers in het callcenter. 'Als Deen ben ik trots op het grote gemeenschapsgevoel dat vandaag wordt getoond', laat Frederik weten op Instagram.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.