In navolging van Ronald Koeman moet ook zijn broer Erwin een hartoperatie ondergaan. De 58-jarige oud-international van Oranje had zelf een onderzoek aangevraagd en wordt vrijdag al geholpen.

Erwin Koeman kampt met ernstig vernauwingen in de bloedvaten rond het hart. "Maar men is er op tijd bij en dat is geruststellend", zegt hij tegen De Telegraaf.

Met spoed

Broer Ronald (57) onderging begin mei al een hartkatheterisatie nadat hij met spoed was opgenomen wegens klachten. Erwin Koeman staat een andere medische ingreep te wachten. 'In mijn geval kan dat niet. De vernauwingen zien er anders uit en dat vereist dat er een techniek voor een bypass wordt toegepast', aldus de oudste van de twee broers. Hartproblemen komen vaker voor in de familie Koeman.

Hoofdcoach

Erwin Koeman kwam als speler uit voor FC Groningen, PSV, KV Mechelen en het Nederlands elftal, waarmee hij in 1988 Europees kampioen werd. Als hoofdcoach was hij werkzaam bij RKC Waalwijk, Feyenoord, Hongarije, FC Utrecht, FC Eindhoven en Oman. De laatste jaren was hij vaak assistent-trainer aan de zijde van Ronald Koeman. Die functie vervulde hij bij Southampton, Everton en Fenerbahçe, waar hij ook nog even interim-coach was.

Article continues after the ad

Door: Nu.nl | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.