Erik de Zwart heeft een rectificatie geëist aan het adres van Gordon na uitlatingen in de biografie van de zanger. De zanger beschuldigde het voormalig jurylid van Sterrenjacht van voortrekken van een andere kandidaat. Het boek wordt aangepast.

Gordon deed in 1989 mee aan de talentenshow, maar won uiteindelijk niet, zo staat beschreven in de biografie. De winst ging naar Bob van Niekerk, volgens Gordon was dat doorgestoken kaart, omdat De Zwart de manager was van Van Niekerk. Daarop eiste De Zwart een rectificatie. "Op verzoek van Erik de Zwart is de passage aangepast en zijn naam uit het boek verwijderd", aldus de manager van de zanger in een reactie tegenover RTL Boulevard. Verder betaalt Gordon een schadevergoeding, zo liet de advocaat van De Zwart weten aan ons weten. Om welk bedrag het gaat, is niet bekend.

Negatief

De Zwart haalde in het verleden al eens negatief uit naar Gordon. De voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40 beschuldigde de zanger in 2013 ervan de singles van Kom Eens Dichterbij, die Gordon voor het eerst in 22 jaar een nummer 1-hit bezorgde, te kopen om zo op de eerste plaats in de singles top 100 te komen.

Niet te herkennen

Meerdere personen die in de biografie voorkomen, hebben gezegd zich niet te herkennen in de verhalen die er over hen geschreven zijn. Zo zegt Johny, Gordons broer, naar de rechter te stappen. Hij stelt dat de biografie, die deze week de lijst van bestverkochte boeken aanvoert, "een groot fantasieverhaal" is.

Lydia

Ook Gordons zus Lydia stapt naar de rechter, omdat er niets klopt van Gordons veronderstelling dat zijn broers en zussen, net als hij, op jonge leeftijd zijn misbruikt door een familielid. Ook Johny ontkent dit.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Door: NU.nl | Beeld: Levin den Boer en Paula van der (ANP)

Nu de voorzieningenrechter zich over de relatie van Gordon met Kevin B. heeft uitgelaten, liggen tientallen intieme berichtjes van de twee mannen aan elkaar op straat. Enkele van de “duizenden WhatsApp-berichten” die Gordon en Kevin naar elkaar stuurden, zijn opgenomen in het geanonimiseerde vonnis.

Liefdd

“Schat geen woorden kunnen beschrijven welk gevoel ik in mijn lijf heb. En bij elke stap dienik zet denk ik aan jou en je geweldige persoon dienje geworden bent maar vooral voor mij die ene vent uit duizenden die het echt waard is om voor te gaan!”, luidt een van de berichtjes. Of: “Mocht je ooit mijn man willen worden dan beloof ik je zoveel vreugde. Maar vooral heel veel liefde!!!!! X”. “Jaaaaa. Ik wil. Whahahalia.”

Mooiste maanden

Ook langere berichten die Gordon en Kevin uitwisselden staan in het maandag gepubliceerde vonnis. Zo stonden de twee uitvoerig stil bij het feit dat ze een halfjaar samen waren. “Vandaag zijn we 6 maanden weer in elkaars leven. Iets wat we beide denk ik niet voor mogelijk hadden gehouden. Voor mij een record sowieso want niemand en ikzelf ook niet hield het langer met me uit dan jij nu hahahhahaha. Ik was en ben soms nog bang dat het allemaal niet waar is maar als ik dan weer bij je ben dan voelt alles weer goed. Het zijn de mooiste maanden uit mijn liefdesleven en ik geniet van elke seconde dat ik bij je ben.”

Tranen

Daarnaast bespraken de twee hun seksleven, ruzies en toekomstplannen via WhatsApp. Op basis van de vele berichten oordeelde de rechter dat er wel degelijk sprake was van een “affectieve en seksuele relatie”. Kevin B. mag dat dan ook niet langer ontkennen. Doet hij dat wel, dan moet hij een dwangsom van 5000 euro betalen.

Intieme correspondentie

Tijdens de zitting, twee weken geleden, waarschuwde de voorzieningenrechter dat intieme correspondentie op straat kon komen te liggen. De mannen schrokken van die opmerking, Gordon vocht tegen zijn tranen. Desondanks kwamen de entertainer en arts in opleiding er onderling niet uit en vroegen ze de rechter uitspraak te doen.

Beeld: Edwin Smulders | (ANP)

Patty Brard voert een strijd tegen de kilo’s. De 62-jarige presentatrice heeft al veel geprobeerd om van haar overgewicht af te komen, maar nooit met het gewenste succes. Ze geeft echter niet op en heeft er dit keer – dankzij een gastric bypass – het volste vertrouwen in.

En terecht, want het gaat de goede kant op met Patty’s afvalrace. Iedere ochtend stapt ze op de weegschaal, wat haar hartstikke blij maakt. Want: haar gewicht blijft dalen. ‘Kijken of er nog wel wat van me overblijft’, grapt de presentatrice. Wel geeft ze toe dat de weegschaal bijna een obsessie aan het worden is, want ze slaat geen ochtend over zonder op het ding te staan, óók niet tijdens haar welverdiende vakantie.

Onverwachte bijwerkingen

Er zijn een paar bijwerkingen waar Patty mee te maken heeft gekregen sinds haar operatie waar ze niet op gerekend had. Zo is ze erg moe, krijgt ze hier en daar een pukkeltje en hebben haar darmen het er soms maar moeilijk mee. ‘Maar ja, ik moet gewoon de tijd nemen voor alles.’

 

Beeld: Edwin Smulders/LINDA.tv