Marco Borsato is een van de BN'ers die vrijdag een warme trui aantrekken en de kachel een graadje lager zetten. Hij postte een foto waarin hij diep weggedoken zat in een trui en riep zijn volgers op hetzelfde te doen: 'Vandaag is het Warme Truien dag en staan we extra stil bij ons energieverbruik. Ook jij kan meedoen om energie te besparen. Zet je verwarming lager, trek een warme trui aan en bespaar daarmee 6% energie.'

Helga van Leur

Ook weervrouw Helga van Leur deed een duit in het zakje. 'Zo graad ie lekker! (Eerlijke) Trui aan en verwarming graadje lager... goed voor mens, portemonnee én milieu. Makkelijker kunnen we het niet maken #duurzaam Wie doet er mee?', tweette ze.

200.000 mensen

Oud-PvdA voorzitter Hans Spekman, die ongeacht de temperatuur vrijwel altijd een trui draagt, heeft speciaal voor de gelegenheid een exemplaar uit zijn kledingkast geschonken aan het Centraal Museum in Utrecht, meldt RTV Utrecht. Een recordaantal van 200.000 mensen heeft beloofd mee te doen aan de tiende editie. Zij halen een warme trui uit de kast en zetten de verwarming lager om energie te besparen. De warme trui staat symbool voor wat mensen zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. In tien jaar tijd deden ruim 1,5 miljoen Nederlanders mee aan Warme Truiendag.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

muck reesema

Iedere stap die Muck Reesema zet wordt vakkundig vastgelegd door zijn moeder Kim Kötter of vader Jaap Reesema. Niet voor niets heeft de kleine spruit meer dan 22.000 volgers op Instagram! Story deelt de 10 leukste foto's van de kleine ukkepuk.

Muckepuk

Via het account @muckepuk blijf je op de hoogte van de peuter. Regelmatig worden de broodnodige en überschattige kiekjes van de kleine man gedeeld. Volgers liken de foto's massaal. Zo zijn de volgende foto's de laatste tijd erg populair:

Beeld: Peter Smulders

Carice van Houten is in de fotoboeken gedoken. De actrice deelt twee oude kiekjes uit de oude doos. En nee, ze is niets veranderd! 

Filmfenomeen

Carice is een gevierd filmfenomeen, maar ooit was ze een doodnormaal meisje. De actrice is opgegroeid in het bos van Amelisweerd, met haar zus Jelka. Als middelbare scholier kwam Carice in aanraking met toneel. Na de middelbare school studeerde ze aan de Kleinkunstacademie in Amsterdam, waar ze werd ontdekt door regisseur Hans Kemna. Na haar studie kreeg rollen in een televisieserie en telefilm.

Doorbraak

Maar haar hoofdrol in de film Minoes was haar grote doorbraak. De film leverde haar een Gouden Kalf op. Daarna ging haar carrière als een speer en speelde ze in tientallen theatervoorstellingen en films. Tegenwoordig heeft ze ook veel succes in het buitenland en speelt ze in de razendpopulaire serie Game Of Thrones. Vorig jaar werd ze moeder van zoontje Monte. 

16 jaar geleden

37 jaar geleden

Beeld: Peter Smulders