Piet Paulusma stopt na 23 jaar als weerman van SBS 6. Gedwongen, want de Friese Piet had dolgraag door willen gaan en zijn 25-jarig jubileum willen vieren. Door zijn ontslag is de toekomst onzeker, maar bij de pakken neer zitten doet hij niet.

Dat SBS de weerman op straat heeft gezet, is een slechte keuze volgens Omroep MAX-baas Jan Slagter. Hij hoopt Piet naar de publieke omroep te brengen. De omroepbaas gaat de komende weken gesprekken voeren met het Friese weer-icoon om te kijken of hij bij Omroep MAX op radio en televisie weerberichten wil gaan verzorgen. “Er zijn natuurlijk een hoop haken en ogen”, stelt Slagter. “Maar het voornemen is wel om er uit te komen. Piet is een fenomeen, iedereen kent hem en houdt van hem. En ik denk dat hij erg goed op zijn plaats zou zijn bij Omroep Max.”

Article continues after the ad

Toekomstplannen

Mochten de gesprekken bij Omroep MAX niets opleveren, dan heeft de weerman nog genoeg andere toekomstplannen. 'Ik heb al langer plannen om reizen te verkopen. Daarnaast zou het leuk zijn als een ander mediabedrijf aanklopt, maar ik ga hoe dan ook online door met mijn weerbericht.'

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders | Bron: ANP