Piet Paulusma staat niet langer op straat. De weerman gaat aan de slag bij Omroep MAX, waar hij vanaf 2 januari te zien zal zijn.

De bekendste weerman van Nederland begint 2020 met een nieuw avontuur. Na lange onderhandelingen met omroepbaas Jan Slagter is er een akkoord gekomen. Paulusma gaat presenteren op NPO1 en is binnenkort al te zien op de zender. 

Article continues after the ad

Kantje boord

Het was nog kantje boord of de Paulusma wel aan de slag kon bij omroep MAX. Vlak nadat bekend werd dat Piet moest vertrekken bij SBS6, zei Jan Slagter dat hij de weerman graag naar MAX zou halen. Later gaf de omroepbaas aan dat Piet te duur zou zijn - iets wat Piet op zijn beurt uit de media moest vernemen. Daarna zijn de onderhandelingen alsnog door gegaan.

Ontslag

Begin januari kreeg de weerman te horen dat zijn samenwerking met SBS 6 wordt beëindigd. Na 23 jaar in dienst te zijn geweest bij de zender, stond hij op straat. 'Er is geen conflict, het was niet mijn keus, maar ze willen iets anders. Ik vind vindt het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken,' zei Paulusma destijds.

Beeld: Peter Smulders 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.