Vandaag werd bekend dat RTL Late Night van de buis wordt gehaald. Twan Huys staat na vanavond op straat. En dat komt RTL duur te staan.

De zender had aanvankelijk veel vertrouwen in Huys als opvolger van Humberto Tan, en legde de presentator voor drie jaar vast. Ook met de locatie waar de talkshow wordt opgenomen is een driejarig contract getekend. 'Een grote verrassing is het niet, maar het komt toch wel uit de lucht vallen dat het besluit zo plotseling is genomen,' vertelt Marc Nelissen, eigenaar van locatie De Hallen Studio's, aan De Telegraaf. 'Over de inhoud van de afspraken met RTL doe ik geen uitspraken, maar we hebben ons voor drie jaar aan elkaar verbonden. Ik kan wel zeggen dat het een dure grap wordt als RTL daar onderuit zou willen.' Bovendien moet de redactie minimaal nog een half jaar doorbetaald worden.

Contract

Het is nog niet bekend of Huys een nieuw programma krijgt op RTL. 'In samenspraak met hem gaan we kijken hoe we met de rest van zijn contract omgaan,' aldus een woordvoerder van de zender.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Article continues after the ad

Beeld: Peter Smulders