Voor Britt Scholte kwam het ontslag bij Goede Tijden, Slechte Tijden behoorlijk onverwacht. De 22-jarige actrice, die de afgelopen drie jaar dagelijks te zien was in de serie, raakte van slag en onzeker. Juist nu ze recent was gaan samenwonen met haar vriend, misten ze een extra inkomen. 

Dat er ontslagen bij Goede Tijden, Slechte Tijden zouden gaan vallen, was ook voor de acteurs duidelijk. Toch had Britt Scholte (22), die drie jaar lang de rol van Kimberly Sanders speelde, er geen rekening mee gehouden dat zij tot die groep zou behoren. ‘Dat kwam behoorlijk hard aan,’ vertelt de actrice. ‘Want ik wilde allesbehalve weg. En als je dan op gesprek moet komen en te horen krijgt dat de serie niet met je verder wil, doet dat pijn. Hoe je het ook wendt of keert, ze willen je niet meer. Ongeacht wat de reden is. Daar moest ik echt wel van bijkomen.

Article continues after the ad

Werk vinden

Ik heb het gevoel dat ik een leven lang bij GTST ben geweest. In de afgelopen drie jaar is er zoveel gebeurd. Ik was negentien jaar, had toen nog een ander vriendje, had liefdesverdriet en ontmoette mijn huidige vriend. Ik ben echt volwassen geworden in de afgelopen jaren. Ik vind het moeilijk om dan zo’n periode af te sluiten. Ik raakte onzeker. Want ik had geen idee of ik wel nieuw werk zou vinden. Er zijn zoveel actrices en ze moeten maar net op zoek zijn naar jou.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.