Het leven van voormalig CDA-kroonprins en gewezen KLM-baas Camiel Eurlings (45) staat flink op zijn kop. Uit een recent verschenen biografie blijkt dat zich nogal wat dramatiek in Camiels leven heeft afgespeeld.

Nu CDA-kopstuk Sybrand Buma zijn vertrek als partijvoorzitter heeft aangekondigd en wordt opgevolgd door partijprotegé Pieter Heerma, zal Camiel Eurlings weleens met weemoed terugdenken aan de tijd dat hij ooit als gedoodverfde opvolger van toenmalige partijleider en premier Jan Peter Balkenende werd gezien. In de tussentijd is er veel veranderd. Niet alleen binnen het CDA, maar bovenal in het privéleven van Camiel. De bevlogen politicus verliet politiek Den Haag om met zijn toenmalige Hongaarse vriendin Enikö Borbély een gezin te stichten. Een voornemen dat helaas niet waargemaakt kon worden. Enikö verliet hem voor een ander, en Camiel keerde vol liefdesverdriet terug in de schijnwerpers met een functie als topman van KLM. Daarnaast werd hij bestuurslid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en trad hij toe tot sportkoepel NOC*NSF.

Article continues after the ad

Mishandeld

Die prestigieuze functies legde hij later onder dwang weer neer, nadat het nieuws gebracht werd dat hij in 2015 zijn toenmalige vriendin Tessa Rolink ernstig zou hebben mishandeld. Het fotomodel zou door Camiel dusdanig toegetakeld zijn dat ze daarbij volgens eigen zeggen een hersenschudding, gebroken oogkas, diverse kneuzingen en een gebroken elleboog opliep. Daarna bleef het stil rondom voormalig ‘wonderboy’ Camiel maar daar brengt de biografie Camiel Eurlings, opkomst en ondergang van een zondagskind verandering in. In het door onderzoeksjournalist Sonny Motké geschreven boek komen tientallen mensen uit de directe omgeving van Camiel aan het woord, en die schetsen een even helder als treurig beeld van de voormalige minister van Verkeer en Waterstaat.

Dit artikel komt uit Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees je verder via Blendle

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Edwin Smulders